Uleiuri esentiale care combat oboseala cronica Skip to main content
Uleiuri esentiale care combat oboseala cronica

Poti folosi uleiuri esentiale pentru combaterea oboselii. Oboseala cronica este tot mai des intalnita in zilele noastre, stresul, stilul de viata agitat si timpul tot mai redus alocat somnului fiind responsabile pentru acest fapt.

Exista tentatia de a combate oboseala cronica consumand cafea si ciocolata, insa aceste obiceiuri nesanatoase nu fac altceva decat sa fortifice cercul vicios al oboselii.

Poti combate oboseala folosind puterea uleiurilor esentiale, care te energizeaza instantaneu. Atunci cand inhalezi vaporii uleiurilor esentiale, receptorii olfactivi transmit un semnal amigdalei, zona creierului responsabila cu raspunsul organismului la stres. Vaporii uleiurilor esentiale ajuta la inducerea unei stari de calm, dar si la energizarea organismului.

Citeste si: Despre Elixirul Merlin, folosit in alchimia europeana medievala

Uleiurile esentiale care combat oboseala:

  • Uleiul esential de grepfrut
  • Uleiul esential de portocale
  • Uleiul esential de menta
  • Uleiul esential de lamaie
  • Uleiul esential de bergamota

Aceste uleiuri pot fi folosite pentru aromaterapie, cu ajutorul unui recipient special ori in timpul baii, dar si prin aplicarea direct pe piele.

Daca simptomele oboselii nu dispar dupa ce te odihnesti corespunzator si folosesti uleiuri esentiale, ar trebui sa discuti cu medicul tau pentru a descoperi daca nu exista o afectiune care declanseaza acest simptom.

uleiuri esentiale

Comenteaza cu Facebook