Bol de conopidă – rețetă ayurvedică pentru Kapha Skip to main content
bol-conopida-orez-avocado

În mod tradițional, acest fel de mâncare este cu pui și gătită într-un cuptor mare de lut. Vă prezentăm însă varianta vegetariană, în care se folosește conopidă în locul carnei de pui. Este o rețetă inspirată de bucătăria indiana, ayurvedică, pe care o puteți consuma atât la prânz cât și la cină.

Ingrediente pentru 4 porții:

1½ cani iaurt cu lapte de cocos

¼ cană cu ulei de măsline extravirgin

2 lingurițe chimen măcinat

2 lingurițe sare kosher

1 linguriță ghimbir măcinat

1 linguriță boia măcinată

1 linguriță turmeric măcinat

1 linguriță de piper Cayenne

4 căței de usturoi tocat

2 conopide cu capete mari, tăiate în flori de mărimea mușcăturii

¼ cană tahini

Piper negru proaspăt măcinat, după gust

3 căni orez basmati gătit

3 avocado, tăiate felii în pene

Semințe de susan, pentru servire

Mod de preparare:

1. Într-un castron mediu, amestecați iaurtul, uleiul de măsline, chimenul, sarea, ghimbirul, boia, turmericul, piperul cayenne și usturoiul. Transferați într-o pungă de plastic resigilabilă. Adăugați buchetele de conopidă, agitați și marinați la frigider timp de 30 de minute sau până la o zi.

2. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 grade. Folosind o lingură cu fante, scuturați marinata în exces de pe conopidă și transferați-o pe o foaie de copt. Se prăjește până când conopida începe să se rumenească și devine crocantă, 30 până la 40 de minute.

3. În timp ce conopida se prăjește, bateți tahiniul cu sare și piper după gust. Dacă doriți să fie mai subțire, adăugați o linguriță de apă.

4. Completați orezul cu conopidă caldă, avocado și semințe de susan. Stropiți cu tahini.

Poftă bună!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie in practica "

 

Comenteaza cu Facebook