5 asane care “topesc” stresul Skip to main content
5 asane care “topesc” stresul

Stresul la care ne expunem zilnic poate avea efecte devastatoare asupra sanatatii. Incepand de la instalarea anxietatii si pana la declansarea unor boli cronice, stresul poate fi raspunzator pentru aparitia unor probleme de sanatate.

Yoga este o practica renumita inclusiv pentru efectele pe care le are asupra starii de bine. Aceasta practica hindusa poate combate stresul, favorizand relaxarea si reducand riscul de imbolnavire.

CITESTE: MUȘCHIUL PSOAS: CUM TE ELIBEREZI DE STRES RELAXÂNDU-L

Unele asane sunt insa mai eficiente decat altele in ceea ce priveste combaterea stresului – iata 5 asane pe care le poti practica pentru a “topi” stresul instantaneu:

Balasana – denumita si postura copilului, aceasta asana ofera sentimentul de protectie si elimina imediat stresul si anxietatea. Practica aceasta asana ori de cate ori simti ca nu mai faci fata stresului si vei observa o ameliorare imediata a starii tale.

Garudasana – cunoscuta si sub denumirea de “postura vulturului”, aceasta asana reda echilibrul mental, exersandu-l pe cel fizic. Practicand aceasta asana, vei capata rezistenta crescuta la stres si totodata iti vei relaxa toate grupele musculare.

CITESTE: TRUCURI AYURVEDICE CARE REDUC STRESUL IN PERIOADA SARBATORILOR

Prasarita Padottanasana – aceasta asana elibereaza tensiunea de la nivelul cutiei craniene, eliberand totodata  stresul si angoasele.

Sukhasana – pe cat de simpla este aceasta postura, pe atat de eficienta va fi in eliminarea stresului. Practic-o in asociere cu cateva exercitii de respiratie pentru efecte uimitoare.

Marjaryasana – postura pisicii te elibereaza de toate tensiunile si de energia negativa. Practica aceasta asana cand simti ca ai nevoie sa te descarci de acestea.

Comenteaza cu Facebook