Asane pentru sănătatea sistemului endocrin. Glandele Suprarenale Skip to main content
femeie-yoga-asana

Glanda suprarenală are două părți. Medula suprarenală secretă epinefrină (adrenalină) și norepinefrină (noradrenalină). Acești hormoni îți fac inima să bată, iti crește tensiunea arterială, te ajuta să-ți încordezi mușchii și să-ți pună creierul în alertă ridicată.

Cortexul suprarenal secretă cortizolul și alți hormoni. Cortizolul este un steroid natural care îți crește nivelul de zahăr din sânge (deci mușchii au mult combustibil) și suprimă inflamația, dar suprimă și sistemul imunitar.

Sunt legate de părțile solide ale corpului și ne mențin în contact cu energia Telurică a Pământului, cu partea materială, cu nevoile fundamentale și acceptarea.

Glandele suprarenale se află deasupra rinichilor, aceștia fiind considerați sediul fricii și al durerii, fiind într-o strânsă legătură.

Corpul nostru resimte emoțiile pe care noi le trăim organele din corp fiind responsabile și cu prelucrarea acestora. În cazul în care trăim emoții puternice de frică, neliniște, stress suprarenalele lucrează în exces pentru a putea prelucra aceste emoții. În aceste momente poate apărea sentimentul de descurajare, de amânare a lucrurilor și comportamentul de fugă.

Atunci când suprarenalele funcționează în parametri normali eliberează adrenalina care stimulează creativitatea. Când se află în armonie apare acel sentiment de simbioză cu toate ființele de pe pământ.

Hormonii suprarenali sunt catabolici, ceea ce înseamnă că favorizează procesele biologice care ard energia și descompun structurile celulare.

Prin „epuizare suprarenală” presupunem că ne referim la oboseala care provine din starea de stres cronic, fără recuperare suficientă. Practica de yoga este excelentă pentru a oferi recuperare și vă poate ajuta, de asemenea, să faceți față circumstanțelor stresante, fără a avea o reacție negativă atât de puternică. 

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Asanele pot ajuta la ameliorarea simptomelor însă nu este deajuns. Respectarea celor 2 ramuri Yoga este esența care conduce pe drumul vindecării.

Iată 3 asane benefice pentru Glandele Suprarenale:

Image
Prasarita Padottanasana

Prasarita Padottanasana

Image
Ustrasana

Ustrasana

Image
Ardha Uttanasana

Ardha Uttanasana

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.

Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook