Felicia Căruntu: „Toți suntem la fel, nediferențiați.” Skip to main content
femeie-asana

Felicia Căruntu practică Yoga de 2 ani și este acreditată ca și instructor de Yoga de YogaAlliance 200h, Indian Yoga Academy conceput de Beko Kaygee și organizat de Fitness Scandinavia. Yoga a ajutat-o să își descopere corpul, să îl asculte, să înceteze lupta cu sine și să obțină o stare de calm, liniște, claritate și putere interioară. Afla mai multe despre Felicia în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Am descoperit yoga în urmă cu doi ani într-un moment în care corpul și mintea mea aveau nevoie de un restart, într-un moment în care mă simțeam epuizată după clasele cardio intense la care participam aproape zilnic.

Recunosc că a fost dificil la început să-mi liniștesc mintea, să-mi controlez respirația și să-mi țin gândurile la distanță, dar pe măsura trecerii timpului, m-am îndrăgostit iremediabil de yoga.

Îmi plăcea să spun că yoga m-a găsit pe mine, nu eu pe ea și prin urmare am decis să merg mai departe urmând cursul YogaAlliance 200h, Indian Yoga Academy conceput de Beko Kaygee și organizat de Fitness Scandinavia.

Yoga pentru mine reprezintă regăsirea de sine, reprezintă acel moment al zilei doar al meu și pentru mine care mă ajută să mențin o stare de liniște, calm și pace interioară.

Image

Practica yoga m-a învățat să-mi descopăr corpul, să-l ascult, să încetez lupta cu mine, să obțin o stare de calm, liniște, claritate și putere interioară. Am învățat că noi toți suntem la fel, nediferențiați în profunzimea ființei noastre, că fiecare dintre noi are ceva frumos de oferit.

La nivel fizic, am dobândit mai multă putere, rezistență, flexibilitate, mobilitate, am învățat să respir corect și mi-am îmbunătățit capacitatea pulmonară. Am învățat cât de importante sunt o postură și un aliniament corect.

Pot spune că yoga mi-a schimbat modul de viață. Îmi cunosc mai bine emoțiile și stările interioare, îmi dirijez în mod conștient gândurile spre lucruri pozitive, îmi recunosc și accept neputințele și îmi gestionez mult mai bine viața.

Practic yoga de doi ani, aproape zilnic. Acord o atenție deosebită meditației și mă străduiesc să respect principiile yoga, yama și nyama. Ca stiluri, practic Hatha Yoga și  Yin Yoga. Am descoperit de curând Yoga Dance Flow, o abordare yoga în ritmul muzicii, care îmi place foarte mult.

Indiferent că practici yoga pentru meditație, postură, stretching, importante sunt curajul și determinarea de a începe.

Cu siguranță yoga ar aduce schimbări semnificative dacă ar fi introdusă în instituțiile de învățământ și la locul de muncă. Practica yoga ar ajuta la accesarea unei stări de liniște și de echilibru atât de necesar în societatea în care trăim și atât copiii cât și adulții ar gestiona mai bine stresul și anxietatea generate de activitatea zilnică. Respirația corectă, alimentația corespunzătoare și exercițiul fizic sunt baza unui corp și a unei minți sănătoase.

Image

Practic meditația, zilnic, uneori în Lotus, alteori în timpul unei rugăciuni, dansând sau alergând pe malul mării. Încerc să găsesc mereu un loc liniștit în interiorul meu în care să rămân calmă și netulburată, indiferent de ceea ce se întâmplă în jur. Meditația m-a ajutat să fiu prezentă aici și acum și să nu-mi las mintea să zboare.

Nu urmăresc un anumit maestru. Fiecare profesor la a cărui clasă am participat, este unic și mi-a transmis o parte din energia lui. Bineînțeles, amprenta personală și-au pus-o asupra mea profesorii cursului intensiv de instructor yoga, Denis Dochioiu și Veronica Miona pe care îi admir mult.”

Mulțumim Felicia.

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook