Meditatia, eficienta in tratarea hipertensiunii Skip to main content
Meditatia, eficienta in tratarea hipertensiunii

Meditatia are nenumarate beneficii de natura fizica, psihica si spirituala. Specialistii au confirmat inca un beneficiu pe care meditatia il are asupra sanatatii trupului: reduce tensiunea arteriala marita.

Hipertensiunea creste riscul de afectiuni cardiovasculare precum infarctul asa ca reprezinta un inamic important pentru sanatate. Consumul crescut de sare, alimentatia nesanatoasa, stilul de viata sedentar, consumul de alcool dar si stresul contribuie la cresterea tensiunii arteriale.

Citeste: SEMNIFICATII MUDRE EXECUTATE CU MAINILE

Studiile facute recent in domeniu au dovedit faptul ca meditatia reprezinta o metoda naturala si eficienta pentru reducerea tensiunii arteriale. In timpul meditatiei, nivleul de stres este redus considerabil, iar toate sistemele din organism incep sa se echilibreze, rezultatul fiind reducerea tensiunii arteriale.

Directorul Institutului de Medicina Naturista si Preventie de peste Ocean, Robert Schneider, a dezvaluit faptul ca persoanele hipertensive care mediteaza zilnic pret de cel putin 3 luni au nevoie de cu 23% mai putine medicamente pentru hipertensiune.

In timpul meditatiei, rata batailor inimii scade cu 5 batai pe minut, iar arterele se dilata. Mantrele contribuie si ele la relaxarea sistemului nervos, creand echilibru in organism.

Citeste: TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI: TEHNICI, EFECTE ȘI BENEFICII

Ceea ce este de-a dreptul impresionant e ca in cazul persoanelor care au tensiunea arteriala scazuta, efectul este invers. Mai exact, tensiunea arteriala nu scade in timpul meditatiei, ci este echilibrata, atingand valorile normale.

* Meditatia nu inlocuieste tratamentul recomandat de medic pentru tratarea hipertensiunii, ci il completeaza, imbunatatind treptat conditia pacientului. Nu neglija mersul la medic chiar daca practici yoga si meditatie

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 5 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

.

Comenteaza cu Facebook