5 asane benefice pentru durerile de coccis Skip to main content
5 asane benefice pentru durerile de coccis

Coccisul este osul de la baza coloanei vertebrale, alcatuit din 4 vertebre unite. Durerile de coccis pot aparea din cauza unui stil de viata sedentar, care implica multe ore de stat pe scaun, din cauza herniei de disc sau din pricina unei fracturi.

Oricare ar fi cauza, medicul este cel in masura sa iti recomande un tratament, insa poti face si tu o serie de demersuri pentru a ameliora durerile. Practica yoga se afla printre demersurile pe care le poti face pentru tratarea durerilor de coccis.

Exista o serie de asane care amelioreaza sau chiar trateaza durerea din zona sacrala – iata despre ce asane este vorba!

Chakravakasana

Chakravakasana

Aceasta postura este una dintre cele mai benefice pentru coccis intrucat intareste muschii spatelui, oferind sustinere sporita coloanei vertebrale.

Bhujangasana (postura cobrei)

Cobra

Postura cobrei intinde coloana vertebrala si fortifica muschii din jurul acesteia. Aceasta postura este benefica pentru orice tip de durere de spate, inclusiv pentru durerea din zona sacrala.

Padahastasana

Padahastasana

Aceasta postura necesita aplecarea catre fata, ceea ce inseamna ca toata greutatea este lasata in jos, iar presiunea de pe coccis este luata. Padahastasana este extrem de eficienta in ameliorarea durerilor in zona sacrala.

Jathara Parivartanasana

Jathara Parivartanasana

Aceasta postura necesita rasucirea coloanei vertebrale si asigura intinderea si fortificarea coloanei vertebrale, dar si a pieptului si trunchiului. In aceasta postura, coccisul este eliberat de tensiune.

Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana

Asana aceasta porta denumirea si de postura cainelui si este extrem de benefica pentru zona sacrala intrucat intinde intreaga coloana vertebrala, de sus pana jos, vertebra cu vertebra. Astfel, coccisul este detensionat.

 

*In cadrul YogaSat Festival vei afla ce asane sunt recomandate pentru afectiunile de care suferi. Intra aici pentru mai multe informatii despre festival.

Comenteaza cu Facebook