Tabara Yoga 2017, Fundata, Romania | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Festival yoga, Fundata, Romania

Festival Yoga: Hatha yoga, Nidra yoga, mindfulness și ayurveda la altitudine

Festivalul YogaSat îți oferă prilejul de a practica, timp de 7 zile, yoga tradițională autentică alături de maeștri precum Andre Riehl, unul dintre cei mai cunoscuți instructori de nidra yoga din lume, de Val Voicu și Adrian Moldovan, instructori autohtoni de hatha yoga dar și de Mark Dyczkowski, maestru inițiat în shivanismul kashmirian si artist care canta la sitar, instrument de origine indiană. Festivalul yoga este adresat atât începătorilor, cât și celor care au luat deja contact cu practica yoga și vor să practice tehnici pentru începători și avansați într-un cadru deosebit, amplasat în sânul naturii, la peste 1.300 m altitudine.

Acest festival yoga se va desfășura într-un peisaj montan impresionant, în cadrul Complexului Raza Soarelui din Fundata, localitatea din România amplasată la cea mai mare altitudine (1304 m), care se bucură de cel mai curat aer, potrivit stației de măsurare a calității aerului amplasată în zonă. Tehnicile de pranayama vor fi practicate, deci, cu un aer pur. Frumusețile naturii vor completa perfect starile experimentate în timpul sesiunilor de yoga și de meditație.

Festival yoga, Fundata, Romania

Pe toată perioada festivalului participanții vor avea acces la sesiuni de mindfulness și hatha yoga cu Val Voicu, cu Adi Moldovan, dar și la sesiuni de Nidra Yoga (yoga relaxării profunde sau a somnului conștient) cu invitatul special Andre Riehl, precum și la sesiuni de mantre și concerte la sitar cu Mark Dyczkowski.

Val Voicu, cu o experiență de peste 18 ani în hatha yoga, jnana yoga, raja yoga și bhakti, promovează formele de practică tradițională. Val este inițiat în tehnicile Tantra, Kriya Yoga și Jnana yoga din anul 1993, dar și inițiat în Surat Shabd yoga – yoga sunetului interior din anul 2007. Tehnicile predate de el au ca obiective înțelegerea profundă a ceea ce este yoga cu adevărat. Mai multe informații despre Val Voicu găsești aici

Adi Moldovan are o experienţă de peste 26 ani în Hatha yoga, Jnana yoga, Raja yoga, Kriya yoga, Shivaism Kashmirian si alte Știinte ezoterice (Alchimie, Arhetipuri Angelice, Arborele Vietii). Adi a petrecut ceva timp în India practicând în diverse locuri cu diverși maeștri și inițiați, dar totodată a cunoscut și învățat de la diverși alchimiști europeni și indieni. Adi Moldovan consideră în acest moment că nu are importanță cum se numește ceea ce practici, important este ce efecte are asupra conștiinței tale metodele sau științele pe care le practici. Practica sa are ca obiectiv înţelegerea profundă a Vieții. Poți citi mai multe despre Adi Moldovan aici

Andre Riehl, maestru nidra yoga de origine franceză, recunoscut la nivel internațional, studiază și practică yoga din anul 1972. Andre a devenit instructor de yoga după ce a urmat cursurile a 4 școli (Swami Shivanand, Lucien Ferrer, Nil Haoutoff și Sri T.K.V. Desikachar) pentru a studia arta predării din perspective diferite. Poți citi interviul realizat de yogasat.ro cu Andre Riehl aici. De asemenea, poți citi mai multe despre Nidra Yoga aici.

Mark Dyczowski este un remarcabil practicant, dar și instructor de Tantra Yoga și de Trika, concept de shaivism kashmirian. Mark a fost inițiat în anul 1976 în aceste tehnici, de către maestrul indian Swami Laksmanjoo. Pentru a aprofunda practicile spirituale indiene, Mark a studiat și instrumentul indian denumit sitar, devenind un artist de succes, care susține concerte în întreaga lume. Sitarul este un instrument cu corzi cu ajutorul căruia se interpretează muzică tradițională hindusă. 

Între sesiunile de yoga ținute de acești instructori se pot organiza plimbări pe munte, iar serile se vor încheia cu concerte la sitar susținute de Mark Dyczowski în aer liber, sub cerul înstelat.

Mesele servite participanților la acest festival yoga pe parcursul celor 7 zile sunt gătite în stil ayurvedic de către chef Daniel Ciobanu. Ayurveda, sistemul indian de cunoștințe medicale ce datează de mai bine de 5000 de ani, are scopul de a preveni afecțiunile, dar și de a le trata prin plante vindecătoare și alimentație sănătoasă. Preparatele ayurvedice servite în timpul festivalului sunt gândite astfel încât să servească drept o cură de detoxifiere, dar și să trateze micile afecțiuni digestive care sunt extrem de comune. Meniul complet al festivalului îl găsești aici.

Festival yoga, Fundata, Romania

În cadrul festivalului YogaSat, practica yoga va fi mai dură, mai ales pentru începători întrucât sesiunile de meditație și yoga încep la 4 dimineața, însă trebuie să privești totul ca pe o provocare căreia îi vei face față. Acest program este optional. Intervalul orar 4AM - 7 AM poartă denumirea de “orele ambroziei” întrucât în această perioadă se simt cel mai puternic energiile divine. Totodată, în jurul orei 5AM, meridianele pulmonare sunt extrem de active, așa că tehnicile pranayama practicate la această oră sunt cele mai eficiente. Yoghi Bajan spunea ca yoga și meditația practicate în zorii zilei ne curăță subconștientul de reziduri.

Program zilnic Val Voicu:

Val Voicu

4 AM – 8 AM: mindfulness & hatha yoga, jnana yoga si kriya yoga

*Mantra yoga – chanting

*Satsang – noțiuni avansate spiritualitate. Calea sfinților: paralele între diverse religii.

Program zilnic Adi Moldovan:

Adi Moldovan

20 – 21:30: hatha yoga, pranayama & meditație

*workshop concepte fundamentale din yoga (yama, nyama, chakre, pranele corpului, corpurile ființei, inimile ființei, fațete – aspecte ale Creatorului), dar și percepte de ayurveda în alchimie – combinarea elemenelor prin mirosuri și gusturi

Program zilnic Andre Riehl (luni, marți, miercuri):

Andre Riehl

9 – 13 : sesiune de mantre (scurtă prezentare, semnificații, modul în care vibrează și exerciții practice)

15 – 16:30 -  Nidra Yoga (exerciții precum: relaxarea anatomică profundă a corpului, a oaselor, și a sistemului nervos, relaxarea mentală și recunoașterea modelelor de organizare a gândirii, conștientizarea diferitelor tipuri de vise și energiile care preced aceste vise, relația cu arhetipurile și influența lor asupra visului și starea de veghe, percepția și dezvoltarea corpului energetic, utilizarea imaginilor mentale pentru extinderea puterilor de percepție, dezvoltarea abilităților senzoriale, gestionarea voinței și a liniștii mentale, precum și relația cu moartea).

Program zilnic Mark Dyczkowski (joi, vineri, sâmbătă):

Mark

14:30 - 19 PM: Mantra sessions - mantre shivanite și mantre vedice, structura lor, sutre din Vijnana Bhairava tantra ( celebrul tratat de practica instantanee pentru a atinge Iluminarea), meditație, prezentare concepte shivanite.

20 - 21:30: concert sitar

Detalii festival yoga:

Sosire: duminică, 18 iunie, ora 12:00

Plecare: sâmbătă, 24 iunie, dupa ora 12:00

Tarif: 1650 RON/ persoană (loc în cameră dublă)

1840 RON/ persoană (loc în cameră single cu pat matrimonial)

730 RON/ persoană - camping (cort personal)

*persoanele care au parcurs cursurile hatha Yoga SEVA beneficiază de o reducere de 15% (reducerile nu sunt cumulative). Astfel, tariful este de: 1403 RON/ 1594 RON/ 621 RON

Tariful include:

  • 3 mese pe zi, gătite în stil ayurvedic, benefice pentru digestie și pentru sănătate, în general (meniu)
  • Acces la toate sesiunile de yoga & workshop-urile din cadrul festivalului

*transportul nu este inclus. Complexul Raza Soarelui se află la o distanță de 209 km de București, traseul îl găsești aici.

*plata se face astfel: 50% avans (nerambursabil) și 50% în momentul cazării.

Pentru înscrieri, trimiteți mail la adresa hathayogaseva@gmail.com, cu subiectul "înscriere YogaSat Festival". Specificați, în corpul mailului, numele, prenumele și vârsta. 

Comenteaza cu Facebook