Alina Vasilache: „Pentru mine Yoga este arta completă de a trăi pentru a-mi atinge scopul vieții.” Skip to main content
femeie-zambet-alina-vasilache

Alina Vasilache a început practica Yoga în 2015. Pe atunci lucra în corporate și se simțea epuizată atât fizic, cât și psihic. După doi ani de practică Yoga a plecat în India în Ashramul Tharpovanam. Aici și-a dat seama că are nevoie de o schombare și astfel a luat totul de la capăt punând în acțiune tot ceea ce învățase.

Mai multe despre Alina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Pentru mine yoga este arta completă de a trăi pentru a-mi atinge scopul vieții. Eu practic și predau Nirvana Yoga, care este un sistem complet de practici yoghine pentru dezvoltarea spirituală a individului prin creșterea nivelului de energie din suflet. Pentru a îndeplini acest scop este important ca tot ceea ce fac să fie în armonie: acțiune, practică personală, închinare în fața lui Dumnezeu.

Image

Am început practica în 2015, la studioul Nirvana Yoga din București, fondat de Veronica Mathew. Lucram în corporate și eram epuizată fizic și psihic: mâncam, dormeam și lucram haotic. Practica de yoga m-a ajutat atunci să pun stop acelui ritm nesănătos în care acționam și să încep să trăiesc mai conștient. Să fiu mai atentă la ce și când mănânc, să am mai multă grijă de mine, să îmi prioritizez activitățile într-un mod în care să nu ajung la epuizare. M-a ajutat să îmbunătățesc comunicarea și relațiile cu cei din jur și să mă bucur mai mult de fiecare lucru din viața mea fără să fiu într-o continuă alergare.

Yoga mi-a schimbat traseul şi felul în care mă raportez la viață. După 2 ani de practică am plecat în Ashramul Thapovanam din Kerala, India. Am crezut că am nevoie de o pauză, de un concediu. Însă, după 1 lună petrecută alături de Guruji și discipolii lui, am realizat că de fapt ceea ce am eu nevoie pentru a fi cu adevărat fericită este o schimbare, că îmi doresc să trăiesc viața diferit de cum o făcusem până atunci. Am luat totul de la capăt punând în acțiune tot ceea ce am învățat despre a trăi o viață cu sens.

Practic yoga zilnic. Practica personală durează în general între 4 și 6 ore/zi și include: exerciții dinamice, salutul soarelui, asane, pranayama, areiki (sistem de vindecare cu energie), mantre și meditație. Practica personală se modifică periodic, în funcție de ceea ce este necesar pentru evoluția mea spirituală. În această perioadă, practica noastră cuprinde cu precădere tehnici preventive pentru întărirea sistemului imunitar, pranayama, mantre și areiki. Aceleași tehnici le predăm mai departe și studenților noștri.

Image

Sunt convinsă că înțelegerea și practica yoga corectă va aduce omenirii schimbarea de care are nevoie, și cu acest gând am ales să încep să predau Nirvana Yoga în 2017. Introducerea yoga în instituțiile de învățământ ar avea o însemnătate majoră pentru o generație din ce în ce mai predispusă la boli fizice (cu probleme serioase de alimentație) și psihice: stres, depresie, anxietăți. Același lucru este valabil și pentru yoga la locul de muncă unde problemele de burnout, perioadele sabatice și bolile psihosomatice sunt în creștere. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, este important să înțelegem yoga dincolo de practica asanelor, care reprezintă doar 10% din ceea ce este yoga cu adevărat.

Practic yoga pentru devoltare și desăvârșire spirituală și nu există altfel de yoga pentru mine. Mă străduiesc zilnic să aplic principiile unei vieți yoghine în toate acțiunile pe care le fac, nu doar pe covorașul de practică, și nu e întotdeauna ușor. Este însă datoria mea să mă străduiesc să fac acțiunile potrivite la momentul potrivit.

Image
yoga-alina-vasilache

Practic sub ghidarea directă a Maestrului Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga și al Ashramului Thapovanam. Merg în fiecare an în India pentru studiu, și sunt în permanentă legătură cu discipolii din Ashram și cu Maestrul meu pentru a obține ghidare. Experiența acestor ani m-a învățat cât de importantă este ghidarea corectă pentru a susține un astfel de proces profund transformațional în care mintea și egoul îmbracă multe fațete și te testează la tot pasul.

Schimbarea reală și permanentă vine doar din suflet și practica Nirvana Yoga este accesibilă oricui își dorește fericire și vindecare.

Pentru mai multe informații despre noi vă invit să ne accesați paginile:

www.nirvanayoga.ro /Facebook: NirvanaYogaCluj

Mulțumim Alina.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook