Ce nu spune Biblia despre Iisus, marturii ale unor secrete bine pastrate. Partea II Skip to main content
Ce nu spune Biblia despre Iisus, marturii ale unor secrete bine pastrate. Partea II

Manuscrisele tibetane stravechi, aflate la manastirea Hemis, din India, care atesta viata sfantui Issa, relateaza evenimente similare cu acelea descrise de Biblie, despre anii de pana la maturitate ai lui Iisus. Acesta a calatorit ulterior in India, unde a trait si studiat. Apoi, a calatorit in Pakistan, a ramas o vreme la Juggernaut, unde a fost primit entuziast de preotii brahmani.

A vizitat multe orase indiene, iar la Benares a studiat amanuntit Vedele. S-a stabilit o perioada in zona Gautamides, unde s-a nascut Buddha. Plecand din muntii Himalaya, le-a predicat oamenior din localitatile prin care trecea. Dezvaluind castelor inferioare secrete din scrierile sfinte, a atras atentia preotilor si acestia aveau sa decida condamnarea sa la moarte. Insa sfantul Issa aflase aceste planuri si la 29 de ani s-a intors in Palestina.

CITESTE Ce nu spune Biblia despre Iisus, marturii ale unor secrete bine pastrate. Partea I

Rusul Nicolas Notovitch a avut acces direct la aceste manuscrise, pe care i le-au oferit calugarii tibetani (lamas) spre analiza, si a putut traduce 200 din cele 224 de versete din aceste documente.

Iata cateva versete traduse de Nicolas Notovitch:

“Issa (Iisus) este un mare profet, unul dintre primii dupa cei 22 de Buddhas”

“El este mai mare decat toti Dalai Lamas, deoarece El reprezinta o parte a spiritualitatii Dumnezeului nostru”

“Issa a negat inspiratia divina a Vedelor si a Puranelor” (V –verset – 12)

“Issa a negat Trimurti si incarnarea lui Para-Brahman in Vishnu, Shiva si alti zei” (V 14)

“Marele Creator nu si-a impartit puterea cu nicio alta fiinta, cu atat mai putin cu obiectele neinsufletite, asa cum ati fost invatati sa credeti, fiindca El si numai El este omnipotent si autosuficient” (V 17)

“Cei care isi priveaza fratii de fericire divina vor fi ei insisi privati de aceasta; iar toti Brahminii si Kshatriyasii vor deveni Sudrasii Sudrasilor, cu care cel Etern va ramane pe vesnicie”  (V 23 -  Brahminii si Kshatriyasii erau castele hinduse superioare, de preoti si razboinici, iar Sudras faceau parte din clasele inferioare, de servitori)

“Nu va rugati la idoli, pentru ca nu va pot auzi; nu ascultati Vedele, unde adevarul este alterat” (V 26)

“Precum un tata, care le arata bunatate copiilor sai, asa va judeca Dumnezeu oamenii dupa moarte, in conformitate cu legile Lui induratoare. El nu isi va umili niciodata copilul, incarnandu-i sufletul, drept pedeapsa, in corpul unei fiare.” (VI 11)

CITESTE Pastele. Sacrificiul. Invierea. Corespondente mistice in stiinta Yoga.

Notovitch spune ca Issa a blamat legile castelor superioare, ale preotilor hindusi, in ciuda insistentelor acestora asupra caracterului asa-zis sacru al traditiilor lor. Brahminii incalcau principiul monoteist de baza, interpretau eronat cuvintele lui Brahma si acordau atentie excesiva ceremoniilor exterioare ale cultului. Issa a atacat insasi esenta existentei Brahmanismului, sistemul sau de zeitati, doctrina si trinitatea sa (trimurti), insasi baza acestei religii.

Issa (Iisus) a negat existenta tuturor acestor absurditati ierarhice de zeitati, care intuneca principiul primordial al monoteismului. Cand Brahminii au vazut ca Issa, in loc sa devina unul de-al lor, precum sperau, s-a intors impotriva lor, si ca oamenii incepeau sa-i prefere predicile si sa-l indrageasca, au pus la cale sa-l ucida, dar servitorii preotilor, care tineau la dansul, l-au avertizat despre iminentul pericol si sfantul s-a refugiat in muntii Nepal.

Controversatul Edgar Cayce si Inregistrarile Akashice (Akashic Records)

Mediumul clarvazator Edgar Cayce, care a uimit lumea cu profetiile sale, era un crestin devotat. El a sustinut ca i s-a aratat, in transa, din sursa originara, Inregistrarile Akashice, cum Iisus a trait in casa tatalui sau, apoi a calatorit in India, Persia si Egipt. Numele sau de discipol era Joshua. Cayce spunea ca Iisus a trait si s-a instruit inclusiv in piramidele egiptene, avand acces la invataturile secrete de pe atunci. Studiase intens practicile de vindecare si metodele de meditatie.

Cateva pasaje din dezvaluirile lui Edgar Cayce:

“Scolarizarea din Palestina a fost sederea in Templu, in perioada cand El era la Ierusalim, asa cum povesteste Luca, intre rabini si profesori. Studiile din India, Persia, Egipt au acoperit perioade mult mai lungi. In scoli, El era inscris sub numele de Iosua.

Nu la Alexandria, ci mai mult la Heliopolis a facut El studiile care conduceau la profetie, adica pregatirea examenelor si trecerea lor, asa cum a facut si Ioan (Botezatorul). Ei erau in clase diferite.

Isus a stat in India de la 13 la 16 ani. Un an de calatorie in Persia. Si-a petrecut cea mai mare parte a timpului sau in Egipt, studiind. Asa cum arata pe larg documentele care vor fi descoperite si care acum sunt ingropate in Piramida. Caci acolo erau instruiti initiatii.

Aceste invataturi din India vizau modul de purificare si de dezintoxicare a corpului, fortificarea lui fizica si mentala. In calatoriile sale in Persia, Iisus a studiat medicina si mijloacele de a coordona energiile corpurilor (fizic, mental si spiritual), conform invataturii date acolo de Zu si de Ra in Egipt, ceea ce constituise baza invataturilor din Templu.”

“Cat despre studiile sale, ele constituiau o parte din programul de pregatire stabilit Lui. Ele comportau, in primul rand, studierea bazelor Legii.” “Legea, in Marele Initiat, trebuie sa se manifeste prin iubire, mila, pace, spre desavarsirea scopului pentru care El a fost chemat.”

Comenteaza cu Facebook