3 alternative SĂNĂTOASE pentru zahăr | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
3 alternative SĂNĂTOASE pentru zahăr

Zahărul este una dintre cele mai periculoase otrăvuri ale secolului nostru. Acesta nu numai că ne aduce un aport caloric ridicat fără a avea nutrienți, dar ne afectează și pancreasul, ficatul, inima și întreg metabolismul.

Consumăm, în medie, până la 30 de lingurițe de zahăr pe zi, fie că îl consumăm ca atare, fie în miere, siropuri, alimente procesate și sucuri. Specialiștii ne recomandă să reducem aportul de zahăr la 6 lingurițe pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 100 de calorii.

Nu trebuie însă să te descurajezi pentru că poți înlocui zahărul cu succes cu alimente 100% naturale – Iată 3 alternative sănătoase pentru zahăr:

Curmalele deshidratate

În crumalele deshidratate regăsim comprimată o cantitate mare de zahăr. Pe lângă zahăr, curmalele conțin și fibre.

În crumalele deshidratate regăsim comprimată o cantitate mare de zahăr

Când le folosești: Poți folosi curmalele pentru a îndulci smoothie-uri, shake-uri sau batoane proteice.

Ceapa caramelizată

Poate suna ciudat, însă și legumele conțin zaharuri naturale. Atunci când e gătită la foc mic, ceapa eliberează o aroma dulceagă. Ceapa este bogată și în quercetină, antioxidant de preț, care scade riscul apariției unor tipuri de cancer.

Ceapa caramelizată

Când folosești: Ceapa caramelizată poate fi folosită cu succes pentru a oferi o aroma dulceagă omletei, sandwich-urilor sau cartofilor copți.

Fructele sotate

Căldura potențează aroma dulce a fructelor. Poți alege atât fructe de pădure, despre care știi cât sunt de sănătoase, cât și fructe pe care le ai mereu la îndemână precum merele.

Căldura potențează aroma dulce a fructelor

Când folosești: Poți folosi fructele sotate alături de un iaurt grecesc, pentru a obține un desert care să-ți potolească pofta de dulce. Soteurile de fructe pot fi folosite și pe pâine prăjită, dimineața, la micul dejun.

Comenteaza cu Facebook