4 Motive pentru care copilul tău ar trebui să practice yoga | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
4 Motive pentru care copilul tău ar trebui să practice yoga

Așteptările mari pe care cei din jur le au de la ei, orele petrecute la meditații după programul de la școală și activitățile extracurriculare aduc stresul în viața copiilor.

Probabil că ai impresia că stresul te afectează numai pe tine, adult fiind, însă te înșeli, copilul tău poate fi la fel, sau poate chiar mai afectat de efectele îngrozitoare pe care stresul le are asupra organismului

Iată 4 motive pentru care ai vrea ca micuțul tău să practice yoga!

Rezolvarea dificultăților de concentrare

Toți copiii au probleme de concentrare, însă această practică îi va învăța pe cei mici să se concentreze, ignorând factorii perturbatori.

Instalarea echilibrului

Copiii sunt imprevizibili și, de cele mai multe ori, dezechilibrați din punct de vedere energetic. Yoga îi va ajuta să se reechilibreze, găsind calea de mijloc ori de câte ori e nevoie.

Creșterea flexibilității

Copiii beneficiază de o flexibilitate pe care noi, adulții, o pierdem cu timpul. Dacă practică yoga de mici, aceștia vor avea o musculatură mult mai flexibilă pe termen lung.

Relaxarea

Probabil că îți este greu să crezi că un copil poate sta locului câteva minute, iar despre relaxare nici nu poate fi vorba. Ei bine, executarea posturilor de yoga îi va determina pe aceștia să se detașeze de ce se întâmplă în jur și să se relaxeze.

! Yoga nu este o practică recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani. În ceea ce privește copiii mai mari de 7 ani, e indicat să practice yoga numai sub stricta supraveghere a unui instructor cu experiență.

Comenteaza cu Facebook