Adriana Ilea: „Odată ce nu mai simți că trăiești într-un univers ostil și separat de tine, totul se modifica în foarte bine.” Skip to main content
Adriana-Ilea-Instructor-Yoga

Adriana Ilea este de profesie informatician, iar călătoria ei în universul Yoga a început cu mai mult de 20 de ani înainte, părinții fiind interesați de acest subiect. Consideră că a început cu adevărat practica în jurul vârstei de 14 ani iar ceea ce a ajutat-o să reușească și să obțină rezultate reale a fost că a ales să fie ghidată de o căutare interioară sinceră, lipsită de plăcerea de a brava, de a "da bine”.

Practica zilnică a ajutat-o să aibă încredere în ceea ce vine în viața ei și accept situațiile și oamenii așa cum sunt, bucurându-se de fiecare experiență pentru ceea ce este.

Adriana predă în principal Hatha Yoga - posturi corporale asana și tehnici de pranayama, tehnici Kriya Yoga precum și exerciții de meditație specifice Jnana Yoga.

Mai multe despre Adriana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„La ora actuala sunt de profesie informatician, iar călătoria mea în universul Yoga a început cu mai mult de 20 de ani înainte. Am fost îndeajuns de norocoasă pentru a avea părinți care au fost interesați de acest subiect încă de când aveam 6 ani. Am simțit încă de la început că aceasta practică mi se potrivește, ca va face mereu parte din viața mea. Și a fost foarte fain ca ai mei niciodată nu mi-au impus convingerile lor, am avut deplină libertate să-mi formez propria opinie, în ritmul meu, într-un mod omogen. Sigur că datorită vârstei, a fost o perioadă în care eram frustrată că nu înțeleg suficient de bine noțiunile, dar fiindcă m-a atras foarte mult, am studiat, am aprofundat și odată cu maturizarea și practica a apărut și înțelegerea. Consider că am început cu adevărat să practic yoga abia de la 14 ani.

Image
Adriana-Ilea-Instructor-Yoga

Cred ca ceea ce m-a ajutat cel mai mult în a reuși cu adevărat să obțin rezultate a fost că am ales mereu sa fiu ghidată de o căutare interioara sincera, lipsită de plăcerea de a brava, de a "da bine". Mi-am găsit întotdeauna bucuria doar în rezultatele reale, concrete. Am găsit exagerările ca fiind goale și lipsite de sens.

Consider ca oamenii aleg să practice yoga împreună cu mine tocmai pentru că această autenticitate îi inspiră și îi motivează, pentru că își dau seama că dacă eu am reușit și ei pot sa o facă.

 La ora actuala, yoga pentru mine reprezintă un fel de a fi, un mod de viață. Practica zilnica este un "loc" în care mă retrag atunci când vreau să îmi încarc bateriile, sa găsesc soluții la problemele care mă frământa.

Citește și: Sistemul Trika, chintesenta non dualista a shivaismului kashmirian

A fost fascinant să am anumite revelații interioare prin practica efectiva și apoi să le găsesc descrise în cărțile de specialitate. Ceea ce am înțeles prin experiența directa a fost ca sursă atât a împlinirii personale cât și a cunoașterii "adevărului" se afla în mine și nu în "exterior". Aceasta este pentru mine o parte fundamentală din ceea ce semnifica starea de Yoga.

Image
Adriana-Ilea-Instructor-Yoga

Am fost întotdeauna un om cu o mare sensibilitate la sentimentele celorlalți, foarte empatic și foarte adesea aceasta era copleșitor pentru mine și mă făcea să fiu mai retrasă, chiar mai melancolica aș putea zice.

Într-o prima etapa, prin practica yoga am reușit să îmi armonizez hipersensibilitatea și să pot să relaționez fără să mă mai simt afectata de stările și atitudinea celorlalți, mi-am găsit propriul centru și m-am echilibrat.

In plus consider că aceasta practica m-a ajutat și să îmi mențin o stare de sănătate foarte buna și un tonus atât emoțional cât și fizic excelent și acum la 35 de ani.

Practica yoga cu siguranță mi-a schimbat percepția asupra vieții și, implicit, modul în care am ajuns să fac alegerile importante s-a modificat.

Odată ce nu mai simți că trăiești într-un univers ostil și separat de tine, totul se modifica în foarte bine. Am încredere în ceea ce vine în viața mea și accept situațiile și oamenii așa cum sunt, bucurându-mă de fiecare experiență pentru ceea ce este.

Predau în principal Hatha Yoga - posturi corporale asana și tehnici de pranayama, dar și tehnici Kriya Yoga.

În cadrul cursului pentru începători de la Centrul Ananda-Yoga (https://ananda-yoga.ro/cursuri/initiere-in-yoga) urmăresc să ajut oamenii să facă legătura între corpul fizic, energia care îl susține și conștiință. De asemenea predau exerciții de meditație specifice Jnana Yoga pentru reconectarea la propria ființă, pentru (re)cunoașterea de Sine. 

Image
Adriana-Ilea-Instructor-Yoga

Dacă s-ar pune accent aspectul de cunoaștere interioara și nu doar pe beneficiile fizice ale practicii, cu siguranță da. Cred cu tărie că prin practica yoga, mai ales de la o vârstă frageda, oamenii își pot dezvolta puterea de concentrare, autocontrolul, pot face față mult mai bine la stres și pot să acceadă la o calitate mult mai buna a vieții în general.

Când te simți bine în propria piele și ești conectat la propria forță interioara, ești mult mai sociabil, amiabil, împăciuitor, altruist. Si deci da, cred ca o practica yoga autentica în scoli ar însemna nașterea unei lumi cu mai putina violenta, cu mai multa solicitudine în viața de zi cu zi și deci o lume mult mai bună și fericită.

Am avut de-a lungul anilor și perioade în care îmi era greu să meditez, să îmi păstrez focalizarea si sa simt ca merita sa investesc timp in aceasta practica.

Dar mă bucur foarte mult că de câțiva ani rolul ei în practica mea a devenit tot mai important și că azi pot spune că o zi fără meditație e parcă o zi incompletă pentru mine. Am început să o consider chiar esențială. Chiar dacă uneori nu îmi rămâne timp și pentru altceva, chiar și doar practica meditației mă reîncarcă, mă recalibrează.

Citește și: Nisargadatta Maharaj, de la negustor la ghid spiritual

De-a lungul timpului m-au inspirat mai mulți maeștri, cei mai relevanți pentru mine fiind Shivananda, Vivekananda, Yoganada, Ramana Maharishi si Nisargadatta Maharaj.

M-a atins dăruirea lui Shivananda, claritatea lui Vivekanada, perseverenta lui Yogananda, m-am regasit prin intrebarea "Cine sunt Eu cu adevarat?" a lui Ramana Maharishi si m-am bucurat de firescul si autenticitatea lui Nisargadata Maharaj.

Deșii nu pot sa spun ca îl consider neapărat un maestru, apreciez foarte mult și ceea ce face Eckart Tolle, simt că rezonez foarte bine cu stilul lui.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook