Ce ceaiuri sa bei in sezonul rece, potrivit medicinei ayurvedice Skip to main content
Ce ceaiuri sa bei in sezonul rece, potrivit medicinei ayurvedice

Ceaiul este renumit pentru proprietatile sale curative in toate culturile lumii. Medicina ayurvedica insa ne invata ca ceaiul este cel care poate stimula prana (n.r. energia vitala) sa circule prin organism.

Pentru ca organismul sa se bucure de proprietatiel curative ale ceaiului, este important si modul in care consumi ceai.

Iata cum sa alegi ceaiul consumat in functie de momentul zilei, astfel incat sa te simti bine cat e ziua de lunga:

Dimineata – incepe-ti ziua cu arome picante, cu efect de incalzire asupra organismului. Nu ar strica sa introduci si cateva note astringente. Poti prepara pentru micul dejun traditionalul chai, insa poti incerca si un ceai obtinut din busuioc sfant (n.t. tulsi), ghimbir  si ceai verde sau negru. Daca ai nasul infundat din cauza frigului de afara, alege un ceai de ghimbir cu lamaie, indulcit cu miere. Ceaiul se va consuma cald.

Citeste: REȚETĂ AYURVEDICĂ PENTRU IARNĂ: CHAI AROMAT

La pranz – alege un ceai dulceag, cu note amare sau astringente. Poti consuma un ceai de ghimbir, un ceai de lamaie, insa poti alege si un ceai de menta daca te simti agitat. E important ca la pranz sa consumi ceaiul la temperatura camerei, nu cald.

Seara – ceaiurile dulci, acre sau chiar sarate pot fi consumate seara. Cu un ceai de lemn dulce, de ghimbir sau de cardamom nu ai cum sa dai gres in serile reci de toamna sau de iarna. Poti consuma in loc de ceai si un pahar de lapte de migdale aromatizat cu un praf de nucsoara.

Daca bei ceaiul foarte tarziu, inainte de culcare, mergi la sigur cu un ceai de musetel, care are efecte relaxante si te va ajuta sa ai un somn odihnitor.

Citeste: RETETA VEGANA: NOODLES CU AROMA DE PORTOCALE SI SUSAN

Comenteaza cu Facebook