5 instructori din România ne dezvăluie arma lor secretă împotriva amânării Skip to main content
cover-instructori-yoga-romania

În toate practicile spirituale, practicanți au avut dintotdeauna ritualuri care să îi ajute în practica personală. Noi am întrebat instructorii de renume din România:

  1. Care este ritualul tău de practică zilnic ă?
  2. Care este acea armă secretă cu care combați procrastinarea/ ce te face să treci peste "mai bine o las pe mâine?

#InspiratieInPracticaTa

Image

Denis Dochiu

Denis: Puja- ritual sacru de recunostință și devotiune. Meditație, Pranayama, Kriya pentru curățare la nivel energetic și celular și asanas pentru a redistribui energia creata."

Citește și: Denis Dochioiu: “Lumea nu are nevoie si de alti profesori stresati, lumea are nevoie de oameni care experimenteaza YOGA”

Denis: Lucrez foarte bine planificând ce am de facut, în clasica metodă agendă și pix. Prioritezez ce nu suporta amanare și bifez întotdeauna ce am realizat. Acest lucru îmi dă un sentiment de bucurie și satisfacție și mă ajută să continui activitățile planificate fără să amân pe a doua zi.

Image

Ana Marin

Ana: Mereu îmi încep ziua cu meditație și pranayama. Practica de asana o las de cele mai multe ori pentru a doua parte a zilei. Cu toate astea, încerc să aduc practica de yoga în toate activitățile pe care le fac: să fiu cât mai prezentă și mai conectata la ce se întâmplă în jurul meu.

Citește și: Ana Marin: „Pentru mine yoga înseamnă echilibru; e “pașaportul” către mine însumi”

Ana: Îmi e ușor sa trec peste acest lucru imediat cum mă așez pe saltea. În timpul practicii nu mă gândesc la nimic altceva în afara de momentul prezent și asta îmi dă o energie extraordinară. Cred că secretul e simplu: pășești pe saltea și începi să practici :)

Image

Avisek Majumdar

Avisek: Sadhana mea zilnică constă în unele practici constante, repetate, cum ar fi mantra, meditația, karma Yoga și Swadhaya. Practicile Hatha Yoga și alte ramuri ale yoga sunt adăugate sau eliminate în funcție de nevoile mele individuale din moment în moment. Ritualul zilnic se schimbă și în funcție de anotimpuri.

Citește și: Avisek Majumdar: „ Doar practicând asanele și câteva minute de meditație, nu devii un yoghin”

Avisek: Mantra mea personală pentru a învinge amânarea este să găsesc bucurie și sens în activitatea pe care o fac. De asemenea, mi se pare practic să deleg anumite lucruri care nu-mi plac. Odată spus asta, implic principiile Karma Yoga pentru a depăși amânarea, adică menținerea conștientizării răspunsului și reacțiilor mele interioare, menținând în același timp o stare de ecuanimitate.

Cred că poate fi util să nu ne luăm prea în serios, adică uneori este mai bine ca bunăstarea noastră mentală să alunece puțin înapoi și să mediteze asupra viitorului nevăzut. La urma urmei, amânarea este și o calitate umană!

Image

Veronica Alexe

Veronica: Zilele mele încep cu un ritual de curățare a încăperii în care meditez și practic, în care folosesc mantre, clopoței, bețe parfumate și uleiuri esențiale. După acest ritual urmează de cele mai multe ori pranayama și meditație. Dacă am timp fac și practica asanelor și relaxarea tot dimineața dacă nu, în a doua parte a zilei. Orice ar fi din ritualul meu zilnic nu lipsește meditația, care poate fi diferită ca tehnica de la perioadă la perioadă.

Citește și: Veronica Alexe: “Yoga este iubire, conexiune, acceptare, intelepciune”

Veronica: Arma secreta este starea de bine și constientizarea evoluției în urma unei practici consecvente și consistente. În momentul în care observi clar beneficiile practicii la nivel mental, fizic, emoțional și spiritual este foarte greu să renunți. Ca și arma secreta folosesc și rutina sau obiceiul. Este mai dificil în primele trei saptamani să creezi o rutina, însă ulterior îți intră în obicei așa cum este și spalatul corpului, a dinților sau verificarea mailului, ca sa fiu mai de actualitate. Este pur si simplu parte din ziua mea astfel încât să fiu un om mai bun și să mă bucur de darul acestei vieți și de bucuriile ei.

Image

Tania Bordianu

Tania: Am făcut un obicei de a practica zilnic dimineața, apoi să fac o mică meditație. Dacă se întâmplă ca dimineața să sar peste practică, înainte de culcare aleg Yin Yoga, mă ajuta să îmi relaxez corpul și mintea după o zi lungă. După o sesiune de Yin Yoga somnul este semnificativ îmbunătățit.

Citește și: Tania Bordianu: “Practica yoga m-a echilibrat, m-a invatat sa fiu mai rabdatoare”

Tania: În yoga nu folosim arme, dar putem fi războinici pașnici. Am învățat să îmi ascult corpul și stiu când are nevoie de pauză, atunci când intervine mintea mă prind foarte repede și nu o las să conducă, îmi scot salteaua de yoga cu o seară înainte, ca dimineață să îmi amintesc că practica este esențială pentru o zi frumoasă. 

#InspiratieInPracticaTa - Va urma.

Namaste!

Comenteaza cu Facebook