Interviu Denis Dochioiu: “Lumea nu are nevoie si de alti profesori stresati, lumea are nevoie de oameni care experimenteaza YOGA” Skip to main content
Interviu Denis Dochioiu: “Lumea nu are nevoie si de alti profesori stresati, lumea are nevoie de oameni care experimenteaza YOGA”

Ce reprezinta yoga pentru tine?

Yoga mi-a schimbat viata in totalitate. Yoga inseamna un mod de viata, mosternirea spirituala a umanitatii, o modalitate de a explora potentialul nostru infinit. Yoga a avut si are efecte foarte puternice din toate punctele de vedere, atat in plan fizic, cat si in plan mental si spiritual.

Viata mea s-a transformat complet de cand practic yoga si in special de cand practic constant meditatia. Am rafinat dezechilibrele existente, invatand sa traiesc in prezent, intr-un mod constient, devenind mult mai centrata, activa, detasata, plina de viata, experimentand totul cu mult mai multa usurinta si bucurie.

Daca inainte pluteam cumva in deriva, traind pe baza programelor automate care rulau, acum traiesc constient, in prezent, autentic, ceea ce are un impact semnificativ asupra modului de viata.

CITESTE INTERVIU ADRIAN L. MOLDOVAN: "PRACTICANTUL ÎȘI ALEGE MENTORUL ÎN FUNCȚIE DE CAPACITATEA LUI DE ÎNȚELEGERE ȘI SIMȚIRE"

Denis Dochioiu

Cat de des practici yoga?

Yoga este un mod de viata evolutiv, asa ca tot ceea ce facem, tot ceea ce gandim, modul in care alegem sa ne comportam sau sa ne raportam la ceea ce experimentam este yoga. Yoga nu se intampla doar pe salteluta, ci in fiecare moment al existentei. Daca yoga pe care o practicam este relevanta doar in contextul unui studio sau in contextul saltelutei, nu ne va ajuta sa evoluam. Daca intrebarea se refera la practica personala, sadhana, practic de doua ori pe zi, dimineata devreme si seara tarziu.

Nu practic si nici nu predau “fast food” yoga. Abordarea mea este una holistica, integrativa, adresandu-se fiecarui aspect al existentei: fizic, mental, emotional, spiritual. Din pacate, yoga a calatorit din subcontinentul indian ca fiind divizata, invataturile fiind diluate. Meditatia se pare ca este diferita si aparte de yoga si exista profesori care predau “yoga” dar nu au meditatat niciodata. Lumea nu are nevoie si de alti profesori stresati, lumea are nevoie de oameni care experimenteaza YOGA.

CITESTE INTERVIU ANDRE RIEHL, DESPRE NIDRA YOGA ȘI CELE 3 IPOSTAZE ALE PSIHICULUI

Denis Dochioiu 3

Ce fel de yoga predai?

Predau Sattva Yoga. Sunt onorata sa fac parte din echipa de traineri a Academiei Sattva Yoga din India, acolo unde predau in cadrul training-urilor de 200H, 300H si 500H. Sattva Yoga este cea mai cuprinzatoare abordare yoga din lume in acest moment, incluzand practici precum Hatha Yoga, tehnici puternice de respiratie (Pranayama), kundalini kriyas (din traditia Himalayana), practici Naad (intelegerea si folosirea sunetului pentru transformare si vindecare), Meditatie, chanting (mantre), miscari libere si corectarea intelectului prin intelepciune radicala.

Cum sunt cei ce participa la evenimentele pe care le sustii? Ce cauta oamenii care vin la clasele tale?

Oamenii cauta transformare. Vor sa isi schimbe viata pentru ca au inteles ca scopul nostru aici nu este doar acela de a bifa o lista impusa de societate. Oamenii vor sa se inteleaga, cauta raspunsuri si, evident, vor sa evolueze. Ma bucur sa lucrez cu oameni diversi si frumosi, care isi doresc sa isi imbunatateasca modul de a trai, deconectandu-se de la situatiile stresante, traind cu mai multa deschidere, detasare si bucurie.

Denis Dochioiu

Calatoresc cam 6 luni pe an, ceea ce ma pune in contact cu oameni din toate colturile lumii, iar fiecare dintre acestia imi relateaza permanent faptul ca yoga este imbratisata si din ce in ce mai multe companii si institutii de invatamant adopta practici mindfulness, yoga si meditatie.

In Romania, sunt entuziasmata ca un copil de fiecare data cand sunt invitata de catre  diverse companii in calitate de speaker, aducand in acest fel contributia la schimbarea perceptiei si implementarea unor solutii punctuale si foarte simple care au un impact semnificativ in vietile angajatilor.

De asemenea, sunt invitata in gradinite si din cand in cand organizez clase pentru adolescenti la studio, acolo unde sunt vizitata de elevi in timpul activitatilor deosebite din cadrul “Saptamanii altfel”.

denis dochioiu

Denis Dochioiu este fondator Life Yoga Center, master trainer Sattva Yoga Academy (India), Fitness Scandinavia (Romania) si meditation initiator. A studiat Management si Drept si a lucrat intr-o companie pana acum cativa ani, cand a decis sa-si dea demisia pentru a calatori si studia in India, cautand adevaratul sens al vietii.

In prezent, isi imparte timpul intre Romania, India si Bali, acolo unde ghideaza Teacher Training-uri, organizeaza workshop-uri si retreat-uri, creand un mediu care incurajeaza si sustine cresterea, evolutia si trasformarea personala a participantilor.

Denis organizeaza workshop-uri wellness corporate, retreat-uri si programe individuale, ajutand oamenii sa isi gaseasca echilibrul interior si la locul de munca. Scrie articole inspirationale pentru Revista Shape, iar misiunea sa personala este aceea de a-i incuraja si sustine pe toti cei care isi doresc sincer sa evolueze.

Comenteaza cu Facebook