Lună plină în Berbec - 20 octombrie. Testul răbdării Skip to main content
luna-plina-berber-octombrie

Senzația de incertitudine te poate face să vrei să rezolvi lucrurile mai repede decât de obicei. Nu e cazul să te grăbești de parcă ai avea un deadline. Este bine ca în această perioadă să încetinești puțin ritmul, să analizezi bine ce ai de făcut și să iei deciziile în ritmul tău.

Luna plină în Berbec va atinge faza maximă pe 20 octombrie, la ora 17.56. Ziua poate fi una încărcată din punct de vedere mental, cu multă agitație în gânduri și disipare a energiei. Atenție la planul fizic, inclusiv în zilele premergătoare datei de 20 octombrie. Sunt mai vulnerabile decât de obicei capul, dinții, musculatura striată, vezica, arterele și fluxul sangvin. Ca de obicei, în perioada cu lună plină, nu sunt recomandate intervențiile chirurgicale de nici un fel, în special în sfera organelor guvernate de luna plină în Berbec.

Atunci când luna plină tranzitează un semn de foc, așa cum este cel al Berbecului, emoțiile caută să se manifeste într-o manieră creativă. Atunci când acestea nu au spațiu de manifestare, însă, nu sunt excluse furtunile emoționale și reacțiile sub impulsul emoțiilor. Cea mai bună metodă pentru cei care se confruntă cu astfel de stări în această perioadă este solitudinea și analizarea stărilor mentale. 

Luna plină în Berbec va aduce un plus de egocentrism, de canalizare a atenției către ceea ce ne dorim, către ceea ce ne face bine, punând pe locul secund relațiile cu oamenii. Tendința este să acționăm rapid, impulsiv, cu nerăbdare. Va fi o adevărată provocare să rămânem ancorați în activitățile de rutină, care vor necesita o răbdare și perseverență crescute.

Citește și: Manipura, chakra plexului solar (yogasat.ro)

De asemenea, segmentul energiei fizice va fi afectat și el, de data aceasta în sens pozitiv. Luna plină în Berbec ne duce într-un vârf energetic, în care activitățile fizice sunt binevenite și recomandate, cu atenție sporită la limitele corpului. Atenție la obiectele ascuțite și, în general, la activitatea din trafic. Relațiile parteneriale sunt foarte bine aspectate, la fel ca și sectorul de business, atenție însă la relațiile cu membrii familiei și cu prietenii apropiați. E posibil ca sarcasmul și nerăbdarea specifice perioadei să creeze conflicte.

Luna plină are un efect asupra tuturor semnelor zodiacale, dar cu atât mai mult în zodia în care își face simțită prezența și cea complementară ei, în cazul acesta, cea a Balanței. În general, perioadele de lună plină sunt cele care ne vor da acces atât la conștient, cât și la subconștient. De aceea, sunt momente ideale de a petrece mai mult timp în meditație și introspecție, pentru a ne înțelege la un nivel mai profund.

Este recomandat ca în această perioadă să intensifici practica meditativă și să nu mai amâni acel ritual de journaling. Ambele sunt momente pe care le petreci cu tine și cu ce este acolo, în interior.

Citește și: Emoțiile negative, esențiale pentru sănătatea mintală (yogasat.ro)

Ține un jurnal cu privire la scopul tău în viață. Chiar dacă nu l-ai găsit sau nu știi sigur ce ai venit să faci pe acest pământ, apucă-te să scrii, cât poți tu de sincer. Răspunde-ți în scris, în jurnal, ce anume îți domină gândurile? Poate fi orice, de la o activitate, un sentiment sau o altă persoană. Ce anume te energizează? Care aspect al existenței tale te entusiasmează, îți face plăcere și îți dă energie? La ce este nevoie să renunți pentru a face loc manifestării dorințelor tale? Ce îți mănâncă timp și resurse, ce te blochează să faci pași spre a crea ceea ce îți dorești? Energia lunii pline te va ajuta să îți primești răspunsurile de care ei nevoie.    

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook