Ana Marin: „Pentru mine yoga înseamnă echilibru; e “pașaportul” către mine însumi” Skip to main content
femeie-zambet-ghirlanda-flori

Ana Marin a practicat sport de performanță iar în momentul în care s-a oprit cu greu a reușit să își găsească scopul și să își gestioneze emoțiile. Yoga este pentru ea ceea ce i-a a adus liniște, echilibru și un scop de urmat.

Mai multe despare Ana în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Pentru mine yoga înseamnă echilibru; e “pașaportul” către mine însumi, de la modul cum mă trezesc, felul în care mănânc, gândesc și vorbesc. Reprezintă un stil de viață.

Citește și: Mihaela Dragomir. Cu boala autoimuna, de 3 ani nu mai ia medicamente datorita yoga.

Practica de yoga m-a ajutat în primul rând să mă regăsesc. Abia ce mă oprisem din sportul de performanță înainte să o descopăr, și pot spune că eram într-un moment destul de neclar al vieții mele. Nu reușeam să îmi gestionez emoțiile și să îmi găsesc scopul. Eram mai mereu neliniștită și agitată. Toate astea s-au schimbat când am descoperit ce înseamnă cu adevărat yoga. Am început să practic cu seriozitate și viața mea, încet-încet a prins alt contur, am început să văd lucrurile mai clar, să mă bucur mai mult de prezent și să prețuiesc fiecare clipă, fără să mă pierd în detalii.

Image
femeie-asana-Ana-Marin

Yoga mi-a schimbat modul de viață! Cum spuneam și mai devreme, m-a transformat destul de mult. Sunt o persoană care gândește extreme de mult, iar acest lucru nu mi-a făcut mereu bine. De când practic yoga sunt liniștită, am învățat să mă accept așa cum sunt și să conștientizez ce îmi face bine și ce nu.

Încerc să practic yoga în fiecare zi. Uneori asta înseamnă 60-90 de minute de vinyasa, alteori doar 10 minute de pranayama sau meditație. Mă ajută. Oricât de lungă sau scurtă ar fi practica, mă simt un alt om după.

Cred cu tărie că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume. În societatea în care trăim, în care stresul a devenit o boala din punctul meu de vedere, yoga ar face minuni. Oamenii trebuie să învețe să se relaxeze, să se bucure de moment și să privească mai mult partea plină a paharului. Puțină yoga în fiecare zi, ar face orice persoană mai fericită.

Image

Nu cred că există yoga fără conștientizare. În mare parte, practica mea fizică este destul de solicitantă. Din exterior ar putea părea doar “sportivă”, dar nu e așa. Sunt foarte prezentă în timpul sesiunilor de yoga, încerc mereu să rămân conectată cu respirația și conștientă de corpul meu. Nu a fost niciodată doar un exercițiu fizic. Da, prefer în general practicile de power vinyasa, dar asta nu îmi scoate din rutină meditația și exercițiile de pranayama. Yoga face parte din cine sunt, nu mă pot așeza pe saltea fără să mă conectez la propria persoană, fără să aduc conștientizarea în interiorul meu.

Nu pot să spun că urmez un anumit maestru. Am învățat câte ceva de la fiecare profesor pe care l-am avut, dar în același timp sunt omul care găsește inspirație în persoanele din jur și în natură. Oamenii din viața mea și mediul înconjurător sunt cei mai minunați maeștri.”

Mulțumim Ana.

Namaste!

 

Comenteaza cu Facebook