Interviu Tania Bordianu: “Practica yoga m-a echilibrat, m-a invatat sa fiu mai rabdatoare” Skip to main content
Interviu Tania Bordianu: “Practica yoga m-a echilibrat, m-a invatat sa fiu mai rabdatoare”

Tania Bordianu este vegan chef, instructor de yoga si blogger culinar. Cum imbina toate aceste preocupari si ce reprezinta practica yoga pentru ea, ne-a destainuit intr-un interviu oferit exclusiv pentru cititorii Yogasat.

Draga Tania, spune-ne cum arata o zi din viata ta si ce crezi ca te reprezinta.

Prima parte a zilei o petrec in bucataria de la Bistro (Unison Food & Yoga), unde impreuna cu echipa pregatim cele mai bune preparate pentru clientii nostri. Seara fie ma prinde facand tot felul de lucruri organizatorice, ori in sala de yoga.

Ma definesc acum culoarea fructelor, aromele minunate ale condimentelor, pe care iubesc sa le combin, si posturile controlate din yoga.

Impartaseste-ne parerea ta despre dieta vegana si un pic din pasiunea ta pentru hrana sanatoasa.

tania bordianu

Pentru mine, veganismul este un stil de viata care se imparte in mai multi pasi, dupa care ma ghidez:

  • Sanatate
  • Non violenta
  • Sustenabilitate

Pasiunea mea a pornit de la o nevoie personala de a manca mult mai sanatos, apoi s-a transformat intr-o platforma online in care impartasesc cu ceilalti sfaturi si retete. Mai tarziu, aceasta pasiune s-a materializat intr-un business, care inglobeaza acele trei valori ale mele.

Ce inseamna yoga pentru tine?

Yoga este o conexiune intre corp si minte, este momentul meu de liniste si conectare. Am inceput cu yoga sportiva, mai tarziu am luat contact si cu yoga constienta, acum imi place sa le imbin. Practica yoga m-a echilibrat, m-a invatat sa fiu mai rabdatoare, sa imi cunosc corpul si sa vad lumea cu alti ochi. Acum, practica mea este de minim 3 ori pe saptamana si meditatie in fiecare zi.

tania

Crezi ca yoga ar aduce schimbari semnificative in lume, daca ar fi inclusa in institutiile de invatamant si la locurile de munca?

Da, pot sa spun asta din propria experienta, am avut ocazia sa predau yoga la o gradinita si am vazut schimbari majore. Copii au devenit mult mai calmi, relaxati, mai constienti de propriul corp si respiratie.

La adulti schimbarile se produc mai rapid, mai ales daca practica yoga devine o rutina. Intr-un oras atat de aglomerat si cu job-uri atat de solicitante, ar fi minunat daca fiecare om si-ar face timp sa practice yoga. Am vedea din ce in ce mai multi oameni zambitori pe strada.

 

Comenteaza cu Facebook