Cătălina Chirilă: „Yoga m-a învățat că viața se trăiește, nu se risipește.” Skip to main content
Cătălina-Chirilă-instructor-yoga

Cătălina Chirilă a avut primul contact cu yoga acum 20 de ani și de atunci a practicat Hatha Yoga, Vinyasa Flow, Yin Yoga, Kundalini, Nidra Yoga, Somatic Yoga, Mindfulness, Zazen. În prezent reprezint „Garuda Creative Yoga” în Cluj Napoca.

Pentru Cătălina, yoga este vraciul ei care îi aduce constant vitalitate și bucurie, bucuria de a trăi, bucuria de a se lăsa inspirată. De asemenea, Yoga a ajutat-o mereu să dizolve stresul cotidian și să reunească aspecte disociate ale ființei, recăpătând claritate.

Mai multe despre Cătălina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Image

Mă numesc Cătălina Chirilă, reprezint „Garuda Creative Yoga”, sunt din România, orașul Cluj-Napoca. Am studiat artele plastice în Cluj. Am avut primul contact coerent cu practica yoga pe la 20 de ani în Portugalia, unde am experimentat Salutul Soarelui (Surya Namaskar) pentru prima dată. Am practicat Hata Yoga, Vinyasa Flow, Yin Yoga, Kundalini, Nidra Yoga, Somatic Yoga, Mindfulness, Zazen. Am dezvoltând un stil propriu, inspirat de tradiție, dar având expresie creativă. Am un sentiment de recunoaștere față de yoga de când am fost copil. Priveam des coperta unei cați pe care scria „Yoga Sutras” a lui Patanjali, pe care bunica mea Anca o avea în biblioteca sa. Practic constant yoga de câțiva ani buni dar am senzația că o cunosc dintotdeauna, efectiv curge prin mine. De copil fiind am remarcat că este o diferență consistentă între lumea mea interioară și sistemul căruia aparțin în acest secol aici pe planeta Pământ. Am remarcat de asemenea că lumea mea interioară se hrănește constant de la Natură, astfel am creat o relație intimă cu ea. Natura a fost mereu atât de bună cu mine, m-a învățat yoga, mi-a arătat Lumina și subtilități colorate ale Spiritului, m-a învățat să cânt elementele ei prin corpul meu în yoga. Natura este pentru mine precum o mamă caldă care mă cuprinde în brațele sale nețărmurite și mereu mă inspiră în frumusețea ei uneori elegantă, alteori o frumusețe tumultoasă. În practicile propuse exprim în mod creativ din ceea ce primesc în inspirație. Scopul practicilor propuse este de a accesa poarta către bucuria vieții, implicit evoluția noastră ca ființe umane capabile să spună „DA” vieții, susținând de asemenea PACEA.

Image

Yoga m-a învățat ce înseamnă frumusețea inspirației și cum să recunosc și să ancorez aceste frecvențe elevate. Yoga m-a învățat că iubirea fără obiect este cea mai înaltă formă de libertate. Yoga îmi aduce constant vitalitate și bucurie, bucuria de a trăi, bucuria de a mă lăsa inspirat. Yoga mă ajută mereu să dizolv stresul cotidian și să reunesc aspecte disociate ale ființei, recăpătând claritate.

Yoga m-a învățat că viața se trăiește, nu se risipește. Yoga m-a învățat să mă iubesc pe mine însămi, să-mi dăruiesc încredere, voință ieșind din competiție și comparație.

Yoga este vraciul meu, în suflul ei sunt ocultate daruri vindecătoare și spirituale.        

Practic yoga creativă 5,6 zile/ săptămână 3,4 ore pe zi. Fac yoga creativă, conștientă, adaptată mediului actual. Omul contemporan are nevoie de mișcare. Apele corpului trebuie să curgă lin prin țesuturi, energiile corpului trebuie mișcate. Când nu sunt mișcate, apele corpului devin precum apa care stagnează, modificându-și informația, structura, mirosul, culoarea.

Practic meditație când doresc să comunic cu mine însămi și să mă reformatez. Practic diferite feluri de meditație în funcție de stare, preferință a momentului. Îmi plac meditațiile ghidate sau cu frecvențe binaurale, uneori prefer să meditez contemplând natura cu Soarele ei cald, alteori mă cufund sub aripile Lunii, în întunericul vidului cosmic nețărmurit să mă regenerez.

Image

O formă autentică de yoga, curată, accesibilă, este o sursă continuă de inspirație, de regenerare și de motivație în orice mediu s-ar afla (învățământ, loc de muncă, etc). E minunat să te simți bine în corpul tău, să te privești și să șoptești cu recunoștință către tine însuți „mulțumesc”, simțind nețărmurire.

Maestru meu este Natura. Natura comunica glasul Spiritului cel mai coerent pentru felul cum pot eu asimila.  

Sunt recunoscătoare marilor învățători precum Mahavatar Babaji și contemporanul său Yogiraj Gurunath Siddhanath, ce aduc viziunea unei noi vieți pentru pacea Pământului și pacea Sinelui, prin Kriya Yoga. Viziunea lui Eckhart Tolle deasemenea mi-a deschis un sentiment cald de recunoaștere și amintire.

*dacă dorești să mă cunoști mai bine ori să-mi cunoști poți accesa pagina aici mea

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook