Mirela Giles: „Îmi imaginez o societate unde există un studio de yoga cel puțin lângă fiecare centru medical” Skip to main content
Mirela-Giles

Pentru Mirela Giles călătoria cu yoga a început în 2006 din nevoia urgentă de a se vindeca de o boală autoimună, declanșată din cauza stilului de viață haotic și nedisciplinat. În 2009, a ales să devină instructor calificat de Ki Yoga, terapie pe care o practică zilnic și o oferă în programele intensive specializate pe meridianele energetice și organele aferente, iar în 2014 a devenit profesor de Vinyasa Yoga Flow. Practică zilnic 90 de minute și își creez propriile sesiuni, în stil fuziune, folosind elemente din Kundalini, Hatha, Zen Ki, Bhakti, Vinyasa, Yin, Buti și Jivamukhti.

Citește și: Yoga tibetană. Cele șase Yogas din Naropa

Mai multe despre Mirela în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

Despre știința și tehnologia yoga s-ar putea dialoga și dezbate intens și mă încântă faptul că practica yoga câștigă vizibilitate amplă la nivel global, impactând favorabil calitatea vieții, traiul sustenabil și nivelul optim de sănătate.

Indiferent de stilul de practică ales, consider că e extrem de important să ținem cont de următoarele cuvinte - Chitta Vritti Nirodhah, (Chitta: minte, conștiință, Vritti: valuri, fluctuații, Nirodhah: a controla, a liniști) o frază găsită în scrierile lui Pantajali, care trasează definiția tradițională a practicii yoga (Sanskrită yuj) și scopul acesteia: de a liniști fluctuațiile minții.

Image

Din practica personală, din 2006 până acum, am înțeles, inspirată fiind de o colegă de breaslă, că intenția nu este de a încerca în mod compulsiv controlul asupra minții, ci de a permite minții să se odihnească în centrul ei, un aspect care a revoluționat abordarea mea despre practică și integrarea ei în viața mea ca cetățean global care a ales, conștient, să trăiască într-un oraș mare, modern și aglomerat. Am descoperit, pe parcurs, diferite tehnici, tehnologii și asane yoga care susțin viața mea urbană și pe care ador să le folosesc în sesiunile mele de yoga pentru a-mi suține și comunitatea din care fac parte să curbeze anxietatea, să doarmă bine, să repare disfuncțiile aparatului digestiv și să obțină o stare de bine optimă pentru a se descurca în viața urbană cu toate valențele ei ample – familie, job, stress, poluare, stimuli, agitație, competiție, copleșeală, epuizare, alegeri și aglomerație. Așadar, am ales SERENITATE URBANĂ ca slogan personal și obiectiv profesional!

În acest context, am convingerea că, după alimentația corectă, yoga este cea mai potentă și transformatoare unealtă pentru o viață superior calitativă și bogată în sănătate și reziliență.

Citește și: Yoga - Istoria dezvoltarii

Prima mea practică de yoga a fost in 2006 cu maestrul Andzej Gospodarczyk, fondatorul conceptului RYOHO Wellness. Ca a multora, călătoria mea cu yoga a început din nevoia urgentă de a mă vindeca de o boală autoimună declanșată din cauza stilului de viață haotic și nedisciplinat. Ulterior, în 2009, am ales să devin instructor calificat de Ki Yoga Terapie pe care o practic zilnic și o ofer în programele intensive specializate pe meridianele energetice și organele aferente. Indubitabil, calitatea vieții mele s-a transformat incredibil. Am învățat cum să mă hrănesc corect, cum să respir corect, să mă respect, să mă bucur, să mă relaxez profund, să mă odihnesc. Am dezvoltat o reziliență titanică. Mă prioritez și să adaug valoare sporită vieții mele prin grijă radicală de sine, dezvoltare personală și educație continuă, așadar, a adauga valoare vieților altora a devenit scopul meu profesional, în special după ce am devenit și profesor de Andzej Gospodarczyk în 2014 sub ghidajul Vidyei Heisel de la Frog Lotus Yoga. Acum, sub ghidajul maestrei Ashley Turner, mă bucur enorm să absorb elemente din practică prin care să îmi susțin în continuare propria yoga kula urbană (comunitatea yoga) pe întreaga perioadă a pandemiei cu tehnici care să fortifice în primul rând forța înternă, imunitatea și reziliența, ultima fiind o aptitudine esențială de a răspunde schimbărilor inevitabile ale vieții în loc de a reacționa impulsiv și extenuant.

Personal, mă pregătesc temeinic pentru fiecare sesiune de yoga pe care o livrez, practic 90 de minute zilnic doar pentru mine, îmi creez propriile sesiuni în stil fuziune folosind elemente din Kundalini, Hatha, Zen Ki, Bhakti, Vinyasa, Yin, Buti și Jivamukhti. Extrag elemente de pranayama, asane și meditații și îmi creez întotdeauna un colaj pentru că mă conduce înspre a explora și alte stiluri de yoga, mă invită înafara zonei de comfort și îmi oferă șansa de a fi creativă. Astfel, îmi ofer nu doar oportunitatea de a crește profesional ci și de a mă conecta cu mine, de a mă înțelege și a-mi monitoriza propriile schimbări, atitudini și simțiri. 80% din practica mea este despre imunitate, respirație, reziliență și sănătatea biomului intestinal. Mai mult, întotdeauna mă întreb cum pot adăuga și mai multă valoare comunității mele prin practicile mele!

Image

Îmi imaginez o comunitate/societate unde există un studio de yoga la fiecare intersecție sau cel puțin lângă fiecare centru medical. Îmi imaginez o comunitate unde fiecare profesor de yoga este o broderie valoroasă în pânza comunităților urbane, în special. Mi-ar plăcea să fie coadă la fel de mare la sesiuni de yoga la 6 dimineața precum este la centrele de colectare a sângelui pentru analize medicale, la 7 dimineața....Viața fiecăruia ar fi total altfel! Mediul online face accesul la sesiuni de yoga și mai disponibil! În acest context, cred că avem nevoie de mai mulți profesori de yoga în primul rând integri și absolut excepționali din toate punctele de vedere! Cred cu convingere că un instructor dibace și valoros de yoga este acela care deține (și lărgește constant) un portofoliu impresionant de resurse practice și tehnici utile, dincolo de orice dogmă, pe care să le selecteze, conecteze și adapteze tematic, relevant, coerent și inteligent ca să servească atât nevoilor individului cât și ale comunității, în mod respectuos, integru și din compasiune. Cred că un instructor capabil de yoga este extrem de bine pregătit profesional, investește constat în educația continuă, practică pentru dezvoltarea personală, are mentori și este echipat cu cunoștințe solide despre teme și subiecte înafara granițelor yoga, precum neouroștiință, anatomie, fiziologie, medicină integrativă, medicină vestică, medicină chinezească, acupunctură, tehnici de masaj terapeutic, nutriție, ayurveda, farmacologie, psihologie, filozofie, literatură, meloterapie, energoterapie, programare neurolingvistica, comunicare non violentă, ca să menționez câteva. Cred că un instructor priceput de yoga are grijă radicală de starea proprie de bine pentru a funcționa optim și pentru a putea dărui dintr-un spațiu intern abundent și experimentat ca să creeze și ghideze, desigur cu limbaj elegant și select, experiențe de practică yoga excepționale și transformatoare, care inspiră și elevează. Doresc acest nivel de profesionalism și excelență și pentru România!

SAT NAM!
Mirela Giles – www.mirelagilesyoga.ro
Profesor de Zen Ki Yoga Terapie & Vinyasa Yoga Flow, Studentă la Yoga Psihologie cu Ashley Turner

Mulțumim Mirela.

Namaste!

 

Comenteaza cu Facebook