5 schimbări majore care s-ar petrece dacă lumea ar renunța să mănânce CARNE Skip to main content
carne

Te întrebi cum ar arăta lumea dacă nu am mai consuma carne deloc? Iată 5 schimbări majore care ar avea loc dacă am alege cu toții o dietă exclusiv vegetariană!

Nu ar mai exista foamete în lume

E nevoie de 40 de milioane de tone de mâncare pentru a elimina foametea din lume, însă anual se irosește o cantitate de 20 de ori mai mare pentru a hrăni animalele crescute pentru carne. Așadar, într-o lume în care aproximativ 850 de milioane de oameni nu au ce să mănânce, se irosesc 3 kilograme de cereale pentru a se obține 1 kilogram de carne de porc.

Ar fi mai multe terenuri disponibile pentru populația în continuă creștere

În întreaga lume se folosesc tot mai multe terenuri pentru a face loc fermelor industriale, care să facă față cererii mari de carne de pui, porc și vită.

Vegfam, o organizație caritabilă din Marea Britanie, estimează că 10 acrii de pământ pot hrăni cu boabe de soia un număr de 60 de oameni, cu grâu un număr de 24 de oameni, cu porumb până la 10 oameni, iar cu carne numai 2 oameni.

Miliarde de animale ar fi eliberate de suferință

În cele mai multe ferme industriale animalele sunt crescute în condiții îngrozitoare, fiind ținute în spații mici, înghesuite, departe de lumina soarelui. De asemenea, animalele sunt injectate cu fel și fel de substanțe pe bază de hormoni, care le accelerează creșterea pentru a le grăbi moartea. Cele mai multe animale din fermele industriale văd lumina zilei în ziua în care sunt duse la abator.

Riscul dezvoltării rezistenței la antibiotic ar fi redus

Porcii, găinile și vitele din fermele de animale crescute pentru carne sunt îndopate cu medicamente care previn apariția infecțiilor. Antibioticele care ajung în organismul animalelor a căror carne o consumăm ne cresc rezistența la antibiotic, lucru ce ne pune viața în pericol.

Ar scădea obezitatea

Obezitatea omoară, nu mai e un secret. Carnea, produsele lactate și ouăle conțin colesterol și grăsimi saturate, factori care duc la apariția obezității, despre care știe că provoacă, la rândul ei, atac de cord, accident vascular cerebral, diabet și diverse forme de cancer.

O dietă vegetariană nu numai că ajută la eliminarea kilogramelor în plus, însă poate chiar să anuleze răul făcut de o dietă bazată pe carne.

Comenteaza cu Facebook