Esența yoga sau cum se practica yoga la origini Skip to main content
Esența yoga sau cum se practica yoga la origini

Yoga a câștigat, în ultimii ani, din ce în ce mai multă popularitate. Actorii noștri preferați practică yoga, marile genii ale lumii vorbesc despre beneficiile yoga, iar la sala de fitness la care mergem se practică yoga… Ai idee însă cum se practica yoga la origini?

Yoga crește flexibilitatea, puterea de concentrare, te ajută să slăbești și tonifică musculatura însă ideea de bază a acestei practici nu e asta. Nu spune nimeni că aceste beneficii nu cântăresc mult, însă esența yoga este alta. Yoga este o cale către “cunoașterea și eliberarea sinelui”.

Bineînțeles, partea fizică joacă un rol important, însă yoga practicată în zilele noastre are tendința de a se baza numai pe asane, adică pe posturile fizice, ignorând complet rădăcinile sale spirituale.

Yoga practicată în varianta originală, așa cum se practică de mii de ani, este mult mai dificil de descoperit și practicat, însă și efectele sale sunt pe măsură.

Asanele au rolul de a deschide centrele energetice, permițând energiei vitale să pătrundă în organism în timpul sesiunii de yoga.

Practica yoga implică mai mult decât asane și meditație. Pantajali susține că yoga are 8 ramuri: Yama (moralitatea), Niyama (autodisciplina), asanele (exercițiile fizice), Pranayama (respirație), Pratyahara (retragerea simțurilor), Dharana (concentrarea), Dhyana (meditația), Samadhi (descoperirea divinității). Mai multe informații despre cele 8 ramuri ale yoga găsești aici.

Comenteaza cu Facebook