9 profesori de meditație pe care ar trebui să îi cunoașteți Skip to main content
femeie-yoga

Pe măsură ce progresați în practica de meditație, veți dori câteva îndrumări de specialitate. Pe această cale este de preferat să ne inspirăm din practica meditatorilor veritabili. Iată 9 dintre aceștia.

Image
angel-Kyodo-Williams

angel Kyodo Williams

A fost numită „ cea mai interesantă budistă afro- americană” de Library Journal. Hirotonisită ca preot zen, angel este un Sensei, a doua femeie neagră recunoscută ca învățătoare în descendența ei. Ea este un vizionar social care aplică învățăturile primită în probleme sociale.

Lineage: angel este Sensei în tradiția budistă zen

Carte recomandată: Being Black: Zen and the Art of Living with Fearlessness and Grace

Citește și: Invata sa meditezi. Mic indrumar pentru practicanti.

 

Image
Elena-Brower

Elena Brower

Elena este profesoară și scriitoare și a ănceput să predea yoga și meditație din 1998. Cartea ei Art of Attention a fost tradusă în șase limbi, iar cea de-a doua carte Practice You este acum un bestseller, fiind încorporată în programele didactice din întreaga lume pentru toate vârstele.

Lineage: Elena studiază cu Thom Knoles și predă din tradiția vedică.

Carte recomandată: Art of Attention

Image
Mindrolling-Jetsün-Khandro-Rinpoche

 

Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche

Eminența Sa Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche este fiica cea mare a lui Kyabje Mindrolling Trichen Gyurme Künzang Wangyal, al 11-lea deținător al tronului renumitei linii Mindrolling, una dintre cele șase linii principale Nyingma ale budismului tibetan.

Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche a fost recunoscută de Preasfinția Sa Gyalwang Karmapa al 16-lea ca reîncarnarea lui Dakini din Tshurphu, Khandro Orgyen Tsomo, consoarta celui de-al 15-lea Karmapa, o femeie respectată și venerată, care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în retragere.

Jetsün Khandro Rinpoche a început să primească învățături de la o vârstă fragedă de la unii dintre cei mai venerați maeștri tibetani, precum Kyabje Mindrolling Trichen, Kyabje Dilgo Khyentse Rinpoche, Kyabje Trulshig Rinpoche, Kyabje Taklung Tsetrul Rinpoche, Kyabjeenga Tulku Ugyen .

În ultimele două decenii, Jetsün Khandro Rinpoche a predat în Europa, America de Nord și Asia. În 1993, Rinpoche a înființat Centrul de retragere Samten Tse în Mussoorie, India, ca ramură a Mănăstirii Mindrolling, un loc de studiu și de refugiu atât pentru călugărițe, cât și pentru practicienii laici occidentali.

Lineage: Khandro Rinpoche este recunoscută cu Kagyu și Nyingma ale budismului tibetan

Carte recomandată: This Precious Life: Tibetan Buddhist Teachings on the Path to Enlightenment

Image
Gyalwang-Karmapa

Al 17-lea Karmapa, Ogyen Drodul Trinley Dorje

Preasfinția sa Gyalwang Karmapa 17, Ogyen Trinley Dorje, este descendent Karma Kagyu vechi de 900 de ani și ghid pentru milioane de budiști din întreaga lume.

Născut în 1985, Karmapa locuiește în casa sa temporară la Mănăstirea Gyuto din India, după ce a făcut o evadare dramatică din Tibet în anul 2000.

Liniage: Preasfinția Sa Karmapa este principalul descendent al liniei Kagyu a budismului tibetan

Carte recomandată: The Heart Is Noble: Changing the World from the Inside Out

Image
Robina-Courtin

Robina Courtin

Venerabila Robina Courtin este călăgăriță budistă născută în Australia. În 1976, Robina a participat la un curs budist tibetan în Queensland și, în noiembrie 1977, a călătorit la Mănăstirea Kopan din Kathmandu, Nepal pentru a continua studiile și a devenit studentă la Lama Yeshe. În 1978 a fost hirotonită călugăriță budistă în Dharamsala, India.

Lineage: Robina este călugăriță în Fundația pentru Conservarea Tradiției Mahayana.

Carte recomandată: How to Meditate: A Practical Guide.

Citește și: Diferite tehnici hinduse de meditatie si beneficiile lor

Image
Sakyong-Mipham-Rinpoche

Sakyong Mipham Rinpoche

Sakyong Mipham Rinpoche este unic prin faptul că face legături între două lumi - asiatica și occidentală - fiind crescute în ambele culturi. Sakyong este fiul cel mare al lui Chögyam Trungpa Rinpoche și întruparea lui Mipham cel Mare, un renumit cărturar Nyingma și maestru de meditație.

Sakyong – tradus literalmente „protectorul pământului” - este un „rege dharma” și deținător al descendenței Shambhala, o tradiție care pune accent pe încrederea în natura iluminată a tuturor ființelor și transmite învățături către o viață curajoasă, bazată pe înțelepciune și compasiune. Deține, de asemenea, descendențele Kagyü și Nyingma ale budismului tibetan.

Lineage: Sakyong este principalul descendent al liniei budiste Shambhala

Carte recomandată: Turning the Mind into an Ally

Image
Sara-Auster

Sara Auster.

Sara Auster este terapeut de sunet, profesor de meditație și autor. Ea a petrecut ultimul deceniu introducând băi sonore publicului și mediilor unice de pe tot globul.

Lineage: Pe lângă faptul că este profesor de yoga și meditație, Sara este practicant certificat în terapia sunetului

Citește și: Terapia cu boluri tibetane – cum functioneaza

Image
Sharon-Salzberg

Sharon Salzberg

Sharon Salzberg (născută la 5 august 1952) este autoarea best seller-ului New York Times și profesor de practici de meditație budistă în Occident. În 1974, a co-fondat Insight Meditation Society la Barre, Massachusetts, împreună cu Jack Kornfield și Joseph Goldstein. Accentul ei este pus pe metodele vipassanā (perspicacitate) și mettā (bunătatea iubitoare).

Lineage: Sharon a studiat într-o mare varietate de tradiții, de la Theravadin până la budismul tibetan și este unul dintre cofondatorii Insight Meditation Society și Barre Center for Buddhist Studies.

Carte recomandată: Lovingkindness: The Revolutionary Art of Happiness

Image
Susan-Piver

Susan Piver

Susan este profesoară de meditație internațională. Ea predă ateliere în care vorbește despre atenție, inovație, comunicare, relații și creativitate. Este studentă la budism din 1995, a absolvit un seminar budist în 2004 și a fost autorizată să predea meditația în 2005. În 2012, a fondat The Open Heart Project, cel mai mare centru de meditație online din lume.

Carte recomandată: Start Here Now: An Open-Hearted Guide to the Path and Practice of Meditation

Lineage: Shambhala Buddhism

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook