Adriana Mitu: „Momentul prezent este tot ceea ce este.” Skip to main content
Adriana-Mitu-instructor-yoga

Adriana Mitu în mare parte a timpului este Instructor de Yoga și Mindfulness. A început să descopere beneficiile practicii Yoga în anul 2018 când se confrunta cu dureri cronice de spate, în zona cervicală. După multe încercări de a remedia situația cu odihnă, fizioterapie și acupunctură, a încercat o clasă de yoga și a simțit imediat efectele. A încercat mai multe stiluri de yoga pâna a descoperit ceea ce i se potrivea și  a rezonat cu instructorii potriviți. Atunci locuia în Dubai și era angajată la o compani aeriană. După un an a plecat în India, a locuit o lună într-un ashram, în Rishikesh și a practicat zilnic yoga: stil de viață, o dieta sattvică, asana, pranayama, mantre, atât practici de meditații cât și păstrarea liniștii interioare și exterioare. Tot ceea ce a trăit și a simțit acolo a ghidat-o către schimbarea completă a stilului de viața, la nici un an, s-a întors în India pentru un al doilea curs de Instructor de Yoga,în Goa, pe malurile Oceanului Indian.

De-a lungul vieții a călătorit destul de mult, fapt ce a ajutat-o să descopere, să observe și să cunoască diferite stiluri de viață. A locuit în 4 țări, ca apoi să aleagă să se întoarcă acasă. Simte că experiența ei a fost ca un fel de Călătorie a luptătorului pașnic și întoarcerea în Romania a reprezentat, întoarcerea acasă, întoarcerea la Sine. Practica Yoga i-a fost călăuză și ghid deoarece, în cele mai grele momente își găsea refugiul și vindecarea în asane, pranayama, mantre și meditație. În clasele de Yoga pe care le susține momentan, combină aceste elemente așa cum consideră că este potrivit celor care participă. Se bazează foarte mult pe simțire, și fiecare curs de Yoga sau Mindfulness este ghidat prin simțirea și ascultarea a ceea ce se întamplă în corp, suflet și minte, alegând apoi tehnicile optime pentru cursanți. Adriana spune oamenii ce aleg să vină către ea o fac pentru că primesc exact ceea ce au nevoie în acel moment.

Yoga reprezintă în primul rând, sănătate: fizică, mentală și emoțională. Reprezintă un stil de viață conștient și o conectare cu cele mai profunde părți din ființa mea. De fiecare dată când am tendința de a merge către extreme, practica Yoga îmi arată echilibrul de care am nevoie. Și aici mă refer și la Yamas , interacțiunea cu cei din jur și Niyamas, disciplina interioara, iar apoi la Asane, Pranayama, Mantre, Meditație.

 Yoga mi-a arătat că momentul prezent este tot ceea ce este, și am observat cât de mult trăiam eu în iluzia trecut/viitor. Datorită acestei învățături, am reușit să las în urmă ceea ce mă îngreuna și să învăț să mă bucur de ceea ce experimentez aici și acum, fără a mă agăța de tipare vechi și fără să mă duc prea mult într-o visare iluzorie a viitorului.

Image
adriana-mitu-instructor-yoga

Dacă înainte (de Yoga) funcționam pe pilot automat, stare care mă conducea fără știrea mea pe ici și pe colo, fără să cântăresc prea mult deciziile zilnice, în momentul prezent și prin practicile constante, de-a lungul anilor, am devenit mult mai conștientă de tot ceea ce se întamplă în jurul meu și mult mai atentă la ceea ce simt. Poate părea ceva banal sau ceva ușor de atins, dar foarte mulți dintre noi trăim în spațiul mental și în programe mentale nebenefice care ne conduc, fără să ne dăm seama. Dacă înainte schimbam țări și orașe pentru a evita schimbarea dinauntrul meu, în acest moment, puternic înrădăcinată și prezentă în viața mea din București, schimbarea vine zilnic din  acceptarea cu compasiune a tot ceea ce mi se întâmplă: felul în care privesc oamenii, experiențele, timpul și derularea vieții, așa cum este ea; am devenit practic, un observator activ la tot ceea ce se întamplă în jurul meu.

Fiecare clasă de yoga aduce ceva diferit. Nu pregătesc dinainte și nici nu planific ceea ce se va întâmpla. Las ca ceea ce simt în momentul respectiv să ajungă la oameni. Iar în funcție de energia grupului și de nevoile fiecăruia, în clasele mele de yoga combin diferite stiluri: Hatha, Vinyasa, Yin sau adaug chiar și elemente din Pilates.

Cred în liberul arbitru al fiecăruia și în faptul că Yoga ajunge la oameni, fără nici un fel de efort, atunci când timpul este oportun. Cu toate acestea, cred că atât copiii/studenții cât și cei care muncesc sau care dețin o afacere, ar beneficia de pe urma acestei practici. Momentan nu cunosc efecte “secundare” sau “reacții adverse” ale practicii Yoga, ci numai beneficii: un corp relaxat, o minte limpede și un suflet deschis. Iar acestea sunt reguli de bază în crearea propriei fericiri, ce poate porni de la orice vârstă. Cel mai tânăr cursant de la clasa are vârsta de 8 ani iar cel mai în vârstă, 54.

 În timpul liber, practic meditația zilnic și este absolut inclusă în practica de yoga pe care o țin la centrele unde țin cursuri. Meditația a devenit pentru mine un ritual cu ajutorul căruia intru în contact cu cine sunt eu cu adevărat, în care mă adâncesc pentru a mă desprinde de rolurile pe care le îndeplinesc în această viață. Meditația nu este o fugă de realitatea înconjurătoare, de stres sau de probleme, ci un spațiu în care îmi dau voie sa fiu asa cum sunt, cu  bucurie, cu tristețe, cu împliniri dar și cu toate provocările sau greutățile ce îmi ies în cale zi de zi. Meditez pentru a-mi da voie să fiu, să mă accept așa cum sunt, zi de zi, și să ies în întâmpinarea vieții în cea mai bună formă a mea.

Image
adriana-mitu-instructor-yoga

De-a lungul formării profesionale, i-am citit pe Pramahansa Yogananda, Ramana Maharashi și Swami Vivekananda. Continui să citesc și să culeg informații de la diverși maeștrii, din experiențele lor, dar, în fond, ceea ce mă ajută profund și mă formează este propria mea experiență și lecțiile învățate de pe urma acesteia.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook