Alexandru Drăgan: „Pentru mine Yoga reprezintă deschidere, claritate si echilibru.” Skip to main content
alexandru-dragan-acro-yoga

Alexandru Drăgan este de profesie inginer iar yoga a descoperit-o în 2014 din nevoia de a scăpa de stresul acumulat datorită profesiei. Timp de 4 ani a practicat Hatha Yoga iar în 2019 a urmat cursul Teacher Training-ul de 200 hr RYT multi-style Yoga cu Drishti Yoga International în Goa, India.

Pentru Alexandru yoga însemnă deschidere, claritate și echilibru. Practica i-a deschis apetitul spre a căuta să se înțeleagă și a pune la îndoială anumite obiceiuri moștenite. A devenit mai calm, mai introspectiv și mai conștient de corpul lui, de gânduri și de realitatea înconjurătoare.

Mai multe despre Alexandru în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat.

„Am descoperit yoga în 2014 din nevoia de a scăpa de stres. Inginer de profesie obișnuiam să petrec mult timp în mental și prea puțin în corp. În perioada aceea lucram la un proiect important și de multe ori ajungeam acasă după miezul nopții datorită volumului mare de lucru. Ceea ce a început ca o evadare după orele petrecute la birou s-a transformat ușor ușor în pasiune. Petreceam câteva ore cu mine în care îmi linișteam mintea și îmi onoram corpul cu mișcări line, benefice.

Image
alexandru-dragan-acro-yoga

Pentru mine Yoga reprezinta deschidere, claritate si echilibru. Aceasta practică mi-a deschis apetitul spre a căuta să mă înțeleg mai bine și să pun la îndoială anumite obiceiuri moștenite. De la felul în care obișnuiam să-mi petrec timpul liber la alimentație, lectură, căutări interioare și subiecte de discuție. Yoga m-a ajutat să devin mai calm, mai introspectiv și mai conștient de corpul meu, de gândurile mele și de realitatea înconjurătoare. Am devenit mai flexibil atât în corp cât și în minte și am căpătat o nouă viziune asupra vieții.

Timp de 4 ani am practicat Hatha, diverse meditații, tehnici de pranayama și stilul meu de viață a început să se schimbe. Începând cu 2015, am renunțat la job, am început să călătoresc mai mult, să cunosc oameni deosebiți, să urmez programe de dezvoltare personală, să intru în sfera de freelancing și să încerc diferite tipuri de mișcare. În ianuarie 2019 am făcut Teacher Training-ul de 200 hr RYT multi-style Yoga cu Drishti Yoga International în Goa, India.

Image
alexandru-dragan-acro-yoga

Îmi place să-mi încep ziua cu yoga. Fac asta 6 zile pe saptamana, dar exista perioade când iau pauza și de la asta.

Cred că orice tip de mișcare ar trebui sa fie conștientă. Cât despre diversele stiluri de yoga, îmi place să le alternez. Câteodată simt să o iau încet si atunci mă delectez cu Restorative, Yin sau Hatha, dar în special mă atrage Ashtanga sau un Vinyasa mai activ.

Încerc să mențin meditația ca parte constantă din ritualul meu matinal, după yoga și câteva exerciții de pranayama. Nu practic un tip specific de meditație ci mai degrabă un mix de mindfulness și vizualizare care, mie unul, îmi pică foarte bine. Fiecare zi vine cu noi gânduri și emoții care necesită atenția mea. Am observat că atunci când nu îmi dedic timp să le onorez ajung să mă ia prin surprindere pe parcursul zilei în moduri nu tocmai plăcute.

Urmăresc câteva personalități care mă inspiră dar nu îi pot cataloga ca fiindu-mi maeștri. Majoritatea nu sunt “yoga people” dar îi admir pentru autenticitatea, vulnerabilitatea, simțul umorului și inteligența de care dau dovadă. Consider că suntem unici și că putem deveni proprii maeștri dacă suntem dispuși să ne cunoaștem, să ne acceptăm limitările și să acționăm de acolo constant în direcția în care vrem să creștem, având clară motivația din spatele acțiunilor noastre. Eu aleg sa mă descopăr pe mine și ce am nevoie în fiecare zi, pentru ca fiecare zi este diferită și vine cu alte surprize. Încerc să judec cât mai puțin și să nu mă iau prea în serios (asta e în curs de implementare haha) pentru că vreau sa mă bucur din plin de viață.

Image
alexandru-dragan-acro-yoga

Motiv pentru care iubesc Acroyoga. Este fabrica mea de fericire! Prin joacă, voie bună, provocare, creativitate, conexiune și comunicare îmi asigur doza zilnică pentru fiecare dintre cei 4 hormoni ai fericirii: serotonina, dopamina, endorfina si oxitocina. Este deja un stil de viață și unul dintre motivele principale pentru care abia aștept să îmi încep ziua.

 Am descoperit Acro în iulie 2018, iar în septembrie 2019 am obținut certificarea de Acroyoga International Teacher împreuna cu partenera mea, Silvia Gheorghe. Amândoi suntem pasionați de mișcare și iubim această practică deoarece putem manifesta idei spirituale în interacțiunea cu ceilalți, cum ar fi încredere, letting go of control, acceptare și compasiune.

În Acroyoga influențele tehnice și jucăușe ale Acrobației se contopesc cu prezența, echilibrul și conexiunea cu sinele din practică Yoga, căreia i se adaugă proprietățile vindecătoare ale masajului Thai. De aceea Acro poate fi o practică solară, acrobatică, intensă, dar și una terapeutică, vindecătoare, lentă.

Pentru mai multe detalii:

https://acrohappies.com/

Cu siguranță că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Am fi o planetă de oameni sănătoși, conștienți și împliniți.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook