Beatrice Bârgăoanu: „Yoga este călătoria spre mine.” Skip to main content
Beatrice-Bârgăoanu-instructor-yoga

Beatrice Bârgăoanu practică yoga din timpul facultății și după aproximativ 10 ani de practică personală și-a luat inima în dinți și anul trecut și a obținut diploma de instructor yoga 200h Yoga TTC – Yoga Academy Romania. De atunci, împărtășește starea yoga prietenilor care se alătură claselor ei, într-un studio dedicat din frumosul oraș de la poalele Tâmpei, Brașov.

Pentru Beatrice yoga înseamnă energie, prezență, finețe, simplitate, încredere, intuiție și recunoștință. Prin yoga a învățat să se accepte, cu părțile ei bune și cele mai puțin bune, să se iubesc pe sine așa cum este și să se bazeze mai mult pe intuiție.

Mai multe despre Beatrice în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Primul meu contact cu yoga a fost în studenție când am descoperit niște cărți despre meditație la biblioteca județeană. Apoi am cunoscut un prieten care m-a îndrumat în această direcție și am participat la prima clasă de yoga. M-a atras ca pe un magnet. N-am știut să-mi explic prea bine ce anume, dar am simțit că sunt la locul potrivit. Având background sportiv, mi-a fost familiar să mă joc cu flexibilitatea și echilibrul în posturi, mai provocatoare mi s-au părut tehnicile de respirație. Uitându-mă în urmă, conștientizez că cei 10 ani de gimnastică pe care i-am făcut în copilărie au fost tot o formă de yoga. După 10 ani de practică yoga pe plan personal, în 2020, în plină pandemie, mi-am luat inima-n dinți și am început cursul de formare de instructor yoga, obținând diploma de instructor yoga 200h Yoga TTC – Yoga Academy Romania. De atunci, împărtășesc starea yoga prietenilor care se alătură claselor de grup într-un studio dedicat din frumosul oraș de la poalele Tâmpei, Brașov.

Image
Beatrice-Bârgăoanu-instructor-yoga

Yoga este călătoria spre mine. E grija pe care o am față de mine însămi. Pentru mine, e ceea ce se întâmplă dincolo de salteaua de yoga, în viața de zi cu zi, este sentimentul plăcut de „a fi acasă”. Yoga înseamnă energie, prezență, finețe, simplitate, încredere, intuiție și recunoștință. Practic yoga de 11 ani.

Citește și: Scopul real al practicilor Yoga. De la Vedanta la industria yoga

Practica regulată de yoga m-a susținut să am un corp viguros, să respir mai bine, sa am o minte mai puțin împrăștiată, să acord mai multă atenție în tot ceea ce fac, să migrez de la modul de a fi mereu pe fugă la modul de a savura ceea ce-mi apare în cale. Prin yoga am învățat să mă accept, cu părțile mele bune și cele mai puțin bune, să mă iubesc pe mine însămi așa cum sunt și să mă bazez mai mult pe intuiție.

Image
Beatrice-Bârgăoanu-instructor-yoga

Yoga m-a învățat să fiu mai atentă, blândă și receptivă la nevoile mele și față de cei din jurul meu. Prin intermediul yoga am învățat să fiu mai încrezătoare în propriile forțe și totodată să fac mai trează legătura dintre fizic, mental, energetic si spiritual.

Practic zilnic, sub o formă sau alta, fie prin practică fizică, tehnici de respirație sau meditație, ori prin exprimarea recunoștinței la sfârșitul zilei. Îmi place meditația mergând, meditația ghidată și practica yin yoga (pentru mine acest stil de yoga este meditație în mișcare).

Image
Beatrice-Bârgăoanu-instructor-yoga

Indiferent de stilul de yoga practicat, consider că yoga nu poate fi decât conștientă.  Ritualul meu de practică yoga începe, de obicei, cu posturi fizice, care îmi relaxează mai întâi corpul și îmi invită apoi mintea să-l urmeze în această direcție.    

Fiecare profesor de yoga pe care l-am întâlnit și-a lăsat amprenta asupra mea. Raluca Benche, profesoarea mea de yoga, este modelul meu, cea care m-a susținut în această direcție și căreia îi sunt recunoscătoare.

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook