Calugarii budisti isi pot transforma corpul in lumina pura Skip to main content
Calugarii budisti isi pot transforma corpul in lumina pura

In Tibet si in India exista mai bine de 160.000 de cazuri documentate de persoane care, dupa multi ani de pregatire spirituala, au reusit sa isi transforme corpul fizic intr-o forma de lumina (energie) pura.

Pentru a putea trece prin aceasta transformare, individul trebuie sa se elibereze de trup si sa aiba numai ganduri si intentii de iubire. Se spune ca, o data la 5 ani, un calugar budist evoluat din punct de vedere spiritual reuseste sa ajunga in faza de iluminare, la propriu.

Este vorba despre un proces extrem de puternic si organismul are nevoie de 7 zile pentru a se retrage, dizolvandu-se astfel in lumina.

Citeste: DUPA MOARTE, MINTEA INCA FUNCTIONEAZA

In sufism, care este definit ca fiind o forma de misticism islamic, corpul care reuseste sa se transforme in lumina este considerat “cel mai sacru corp”.  Taoistii ii spun “corpul de diamant”, iar pe cei care trec printr-o asemenea experienta ii denumesc “nemuritori”. Scolile tantrice de yoga fac referire la trupul ce se poate transforma in lumina numindu-l “corpul divin”.  Pe de alta parte, in Vedanta este cunoscut ca “trupul supraconductor”, iar egiptenii il denumesc “corpul luminos al fiintei”.

Un asemenea exemplu de transformare a corpului fizic in lumina pura este cel documentat de preotul catolic Francis Tiso, care a cercetat cazul lui Khenpo Acho (foto), un calugar din Tibet care a decedat in anul 1998, transformandu-se in energie pura.

lumina pura

Un calugar benedictin pe nume David Steindl a propus in anul 2002 sa realizeze un studiu de cercetare alaturi de Institutul de Stiinta Noetica pe aceasta tema. Potrivit spuselor acestuia, daca este confirmata din punct de vedere stiintific transformarea corpului fizic in lumina pura, atunci se dovedeste ca Inaltarea la Cer a lui Iisus se poate petrece si in zilele noastre, indivizilor care trec printr-o purificare absoluta. Astfel, potentialul uman este pus intr-o cu totul alta perspectiva decat a fost pus pana acum vreodata.

Luand legatura cu preotul Francis Tiso, calugarul a aflat nu numai de cazul lui Khenpo Acho, ci si ca la cateva zile dupa moartea acestuia, in jurul case sale au aparut zeci de curcubeie.

Corpul lui Khenpo Acho a inceput sa se transforme imediat dupa ce acesta si-a dat ultima suflare. Pielea sa a devenit alba, stralucitoare, iar trupul a inceput sa i se transforme. Conform obiceiurilor locale, trupul lui Khenpo a fost infasurat intr-un giulgiu. In urmatoarele zile, trupui i s-a micsorat vazand cu ochii, pentru ca apoi sa dispara complet.

Presa locala a scris despre acest eveniment, denumind trupului lui Khenpo ca fiind “corp curcubeu”. Insa nici oamenii de stiinta nu au lasat acest eveniment sa fie trecut cu vederea, relatandu-l intr-un articol publicat in anul 2004 in Publicatia Universitatii Chicago – “Prezenta luminii: Stralucirea divina si experientele religioase”.

Citeste: MOARTEA, DIN PERSPECTIVA BIOCENTRISMULUI

Tulku Pema Rigtsan, un calugar nepalez, a declarat despre transformarea lui Khenpo urmatoarele:

“Pe 29 august 1998, in Tibet, Khenpo Acho, calugar in varsta de 80 de ani, s-a bucurat de o dizolvare fizica. Intr-o zi obisnuita, la pranz, in timp ce statea in pat in postura Leului, recitand o mantra in 6 silabe, a dobandit starea primordiala a lui Budha – puritatea. Astfel, inima i-a fost cuprinsa de lumina pura, apoi si trupul. Pe masura ce corpul se dizolva in lumina, ridurile au inceput sa dispara iar corpul sau s-a transformat pana cand a ajuns sa arate precum cel al unui copil de 8 ani. La o saptamana dupa, corpul i s-a dizolvat complet, nici macar unghiile sau parul nu au ramas in urma. In acel moment, curcubeie au aparut atat in casa, cat si afara”.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook