Estera Tinca: „Yoga este parte integrantă a drumului meu și drumul meu se înscrie în spațiul ei vast.” Skip to main content
Estera-Tinca-instructor-yoga

Estera Tinca a participat la primul curs de Yin yoga în 2016 pentru că dorea să își îmbogățească înțelegerea ți practica pe care o avea. Astfel Yoga i-a devenit maestru, al coborârii din minte în corp, în emoție, pentru o experimentare mai conștientă și integrată a vieții.

Estera are un vis să aduc yoga adolescenților, conștientă de valoarea acestui instrument în această etapă din viața lor. Mai multe despre Estera în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Primul curs de yoga la care am participat a fost cel de Yin Yoga, în 2016, pentru a îmbogăți înțelegerea în practica pe care o aveam. La finalul său, când a fost despre a demonstra ceea ce am absorbit, acela a fost momentul în care am descoperit câtă bucurie deschidea în mine și simplul exercițiu pe atunci de a ghida și asista pe colegii mei în câteva posturi. A fost un moment atât de frumos în care am înțeles experiențial că lucrurile stăteau cu totul altfel decât văzusem cu ochii minții; mergând la practică, mă întrebasem mai în joacă dacă mi s-ar potrivi și răspunsul fusese un nu categoric. A urmat cursul–călătorie de 6 luni prin Yoga Academy Romania și Bindusar Yoga Rishikesh. Mi-au curs pașii apoi spre prima clasă și de atunci, fiecare clasă a fost cu suflet și prezență. Mai târziu, în 2019, m-a chemat și India la ea pentru un curs intensiv de o lună.

Image
Estera-Tinca-instructor-yoga

Yoga este parte integrantă a drumului meu și drumul meu se înscrie în spațiul ei vast. Am experimentat diferite nuanțe până să practic și aspectul aparent mai fizic din clasele de yoga. Spre exemplu, ajung uneori să recomand Eckhart Tolle, Puterea Prezentului, o bornă în parcursul meu. Atunci când avem în noi o căutare, din spațiul nostru profund, primim maeștrii potriviți la momentul potrivit, sub diferite forme: cărți, situații, oameni.

Citește și: Virabhadrasana 1, 2, 3 - asane ce aduc putere, concentrare, încredere și curaj.

Yoga îmi este maestru, al coborârii din minte în corp, în emoție, pentru o experimentare mai conștientă și integrată a vieții. Altfel, există un fir roșu: mediul puternic creștin-ortodox, datul copilăriei și adolescenței mele, care a avut meritul expunerii la spațiul spiritual; asezonat însă cu multă lectură, deliciul ce-l găseam în scrierile lui Mircea Eliade, sau emisiunile radio despre yoga și spiritualitatea hindusă ce le sorbeam la ceas de seară, la un volum audibil doar urechilor mele. M-am tot întrebat mai târziu, cine a fost omul cu vocea.

Image
Estera-Tinca-instructor-yoga

Yoga mi-a fost, de la început, terapeutică. Observam transformarea, alchimia, eliberarea, ce le producea fiecare clasă. Ajungi la un moment dat să trăiești experiența că totul este yoga, ci nu cutiuța yoga din viața mea, căci te conduce să trăiești mai conștient, mai asumat prin înțelegerea puterii alegerii. Pe acest drum este, însă, mult, și despre fluiditate, despre încrederea în înțelepciunea mai vastă decât mintea personală.

Am aproape un vis! Și anume, să aduc yoga adolescenților, conștientă de valoarea acestui instrument în această etapă din viața lor.

Onorez cu recunoștință darul Yoga. Ne vedem la clasă! ”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook