Gina Radu: „Yoga înseamnă, în primul rând, libertate, în sensul de intimitate.” Skip to main content
femei-plaja

Gina a descoperit Yoga acum 4 ani în momentul în care simțea că își dorește o schimbare și o îndrumare. A urmat cursul de instructor de Yoga în primul rând pentru a învăța pentru ea, ca mai apoi, simțind beneficiile practici să a simțit să împărtășească și cu ceilalți.

Mai multe despre Gina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Acum patru ani am descoperit, printr-o joacă, un instrument care urma să îmi aducă multă liniște, cunoaștere de sine și prezentă. Primele posturi de yoga mi-au fost arătate de o prietenă dragă. Îmi povestea cât de mult o ajută yoga, atât fizic, dar și psihic și emoțional. A fost momentul în care, după ani de zile de gălăgie, s-a făcut liniște în mintea mea. Concentrarea în a face posturile corect m-a ajutat să îmi opresc gândurile.

Am descoperit yoga în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de îndrumare. Eram în căutarea unui nou sens iar prin yoga am invațat că schimbarea vine din interior. La scurt timp m-am înscris la un Teacher Training Course, de 200 de ore de Hatha Yoga, la Daanasana School of Yoga, avându-l pe Julio Papi drept profesor. Poate că pare o nebunie să te duci la un astfel de curs fară să fi practicat yoga înainte, însă am simțit că acesta este drumul meu.

Citește și: Adrian C. Bajenaru: “Un om care practica este un om fericit”

M-am înscris cu intenția de a învață tehnicile de yoga pentru mine, dar fară intenția de a preda. Ulterior am decis că yoga mi-a adus atâtea beneficii încât am vrut să o împărtășesc și altora. Au urmat workshopuri în țară și în afară, călătorii spirituale în Bali și India, toate ajutandu-mă să evoluez și să îmi descopăr stilul potrivit mie.

Image

Yoga înseamnă, în primul rând, libertate, în sensul de intimitate. Practica mă ajuta să mă deschid fața de mine, mă duce către o zona de siguranță, o zona în care mă simt confortabilă cu ceea ce sunt.

Yoga înseamnă și vindecare. Mediul și societatea în care trăim pot fi extrem de stresante. Este important să conștientizăm ce înseamnă pentru noi starea de echilibru, starea de bine pentru că, atunci când apar primele semne că ne îndepărtam de acestea, să intervenim. Yoga mă ajută să îmi vindec corpul fizic, corpul emoțional și cel energetic. Mă ajuta să le echilibrez și să mă întorc către mine.

Nu în ultimul rând, yoga înseamnă disciplină. Mintea este un instrument excelent, care ne ajută în foarte multe direcții, însă dacă o lășam să ne controleze poate să ne răpească momentele de prezență conștientă. Prin posturi și meditație învăț să îmi disciplinez mintea.

Yoga m-a ajutat să cultiv răbdarea, starea de prezența și să trec peste obiceiurile și credințele dobândite pe parcursul vieții. De când practic yoga sunt mult mai conștientă de corpul meu fizic, de emoțiile mele și a celor din jurul meu, de impulsurle generate de o minte condiționată, bazată pe experiențe anterioare.

Image

Îmi aleg practica în funcție de intenția setată. Practic Iyengar yoga când vreau să mă disciplinez. Este o practică ce pune accent pe efort fizic intens, o practică în care sunt atentă la posturi și detalii. Practic când simt că exteriorul capătă o influenta prea mare asupra trăirilor interioare.

Când simt oboseală fizică, practic Yin yoga, o practică gentila care îmi aduce pace în minte, în corp și în suflet.

Practic și meditația pentru a mă liniști, pentru a explora starea de prezentă conștientă și pentru a-mi elibera emoțiile stocate în corp.

Yoga ar putea să aducă schimbări în lume. Practicată încă din copilarie, ar putea pune bazele unei lumi mai atentă la dezvoltarea spirituală și mai puțin la cea materiala.

În momentul de fata cred că practica mea este puternic influențată de BKS Iyengar. Îl urmăresc în continuare pe Julio Papi că profesor, precum și alti profesori ce predau același stil.”

Mulțumim Gina.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.

Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook