Interviu Dana Itu: “Tot ce putem oferi mai bun omenirii este transformarea noastra” Skip to main content
Interviu Dana Itu: “Tot ce putem oferi mai bun omenirii este transformarea noastra”

Dana Itu a fost captivata inca din copilarie de misterul existentei, manifestat, perceput si observat prin forma umana. Apoi a uitat aceste preocupari, devenind preocupata de actiune si acumulare, asa cum adesea ne invata sociatatea in care traim. A ajuns sa aiba tot ce-si dorise, dar tot nu era fericita. Astfel a descoperit practica yoga, devenind chiar instructor. Aflati mai multe despre Dana din interviul pe care l-a oferit in exclusivitate cititorilor Yogasat.

DANA ITU

Yoga este o stare, pentru mine, starea de uniune cu tot ceea ce este, cand poti sa vezi Creatorul in tot si in toate, cand cultivi recunostinta, cu inima deschisa, in fiecare moment al vietii. Asta neinsemnand ca traiesti intr-o bula de zen, separat de ceilalti, din contra. Este o prezenta care iti ofera avantajul de a fi din start partenerul solutiei si nu al problemei care apare.

Aceasta prezenta te ajuta sa fii observator, sa te poti desprinde, privind dintr-o perspectiva pozitiva chiar si cea mai ‘urata’situatie care apare. Astfel, poti sa privesti cu iubire si detasare un om care te “loveste”, ai capacitatea sa dai drumul vechiului, pentru a face loc noului, cu lejeritate.

CITESTE Interviu Dana Maria Stefan: ” Yoga este mult mai mult decat asana”

De copil, m-a atras partea nevazuta a fiintei umane.  Dar educatia si viteza cu care am fost “aruncata” in viata m-au indepartat de esenta, concentrandu-ma pe a face, a avea.

Am inceput practica spirituala intr-un moment de epuizare, de neimplinire, care nu avea nicio acoperire. Aveam tot ce imi dorisem sa am, doar ca fericirea intarzia sa apara. Corpul fizic imi dadea semne prin tot felul de alergii, infectii si inflamatii. Desi faceam mult sport si mancam preponderent sanatos, intuitia imi spunea ca ceva este in neregula si am zis “stop”. Bogatia este de alta natura. Sufletul trebuie trezit, antrenat, altfel vei fi doar cea mai bogata persoana de pe aleea cimitirului.

Dana Itu 1

Am inceput cu partea meditativa, alaturi de un minunat calauzitor, Ciprian Constantin Vlad, cu rezultate remarcabile in destul de scurt timp. Mi-a relevat o sete napraznica de cunoastere, de aprofundare a adevarului din spatele ochilor.

In scurt timp, insa, mi-am dat seama ca formele de miscare pe care le practicam nu numai ca erau de uzura si nu se mai asortau cu noul meu eu, dar imi si blocau corpul fizic, nu curgea lin energia. Acela a fost momentul in care am inceput practica asanelor si simteam in fiecare zi cum ma deschideam, ma echilibram, indragostindu-ma de Hatha Yoga. Desi credeam ca Ashtanga ma caracterizeaza, venind dinspre fitness, m-am inselat.

Cand mi s-a propus sa fac TTC-ul (Teacher Training Course, curs de acreditate pentru a deveni instrcutor de yoga) cu Yoga Academy , am zis ca sigur imi voi imbunatati practica zilnica, voi aprofunda aceasta minunata cunoastere, medicina alternativa, cum imi place sa o numesc. Doar ca astrele s-au aliniat de asa natura incat am ajuns sa predau din timpul cursului si sunt recunoscatoare Ingerului care a executat alinierea si colaboratoarei mele, care m-a adoptat in familia ei.

dana itu

Predatul imi ofera o satisfactie enorma, fiecare omulet care se deschide, care isi schimba viziunea si isi da voie sa paseasca spre cea mai buna varianta a lui, imi umple sufletul de bucurie, gratitudine ca pot contribui la o lume din ce in ce mai buna.

Sper sa apuc momentul in care practica yoga va fi introdusa in scoli si institutii, pentru a avea o societate mai sanatoasa, mai echilibrata si, implicit, mai eficienta, mai fericita.

CITESTE Interviu Adrian C. Bajenaru: “Un om care practica este un om fericit”

Daca pe copii i-ar invata macar sa se relaxeze, sa patrunda in universul lor interior, care este din nastere in totala conexiune cu inteligenta Divina, sa-i lase sa exploreze cu imaginatia si vizualizarea, ar invata mai usor, ar fi mai atenti, mai sanatosi, si nu ar mai interactiona cu stresul de la varste fragede. 

Incurajez pe oricine nu se mai simte foarte confortabil in pielea lui sa-si indrepte privirea catre aceasta stiinta straveche, sa-si dea voie sa devina lumina, sanatate, echilibru, liniste si pace, sa poata vedea solutia inaintea problemei.

Tot ce putem oferi mai bun omenirii este transformarea noastra!

 

Comenteaza cu Facebook