Lună plină în Săgetător – Schimbarea este în aer Skip to main content
luna-plina-sagetator

Superluna plină în Săgetător are loc anul acesta pe data de 14 iunie, la 14.51, ora României. Se va amplifica nevoia căutării, indiferent că este vorba de căutarea unui scop sau a unei misiuni, filozofii care să îți dea un sens în viață. Cu luna în săgetător, vei avea o percepție optimistă asupra vieții și convingerea că lucrurile se vor îmbunătăți, chiar dacă momentan nu există semnale sau dovezi în acest sens.

Din punct de vedere fizic, organele mai sensibile în această perioadă sunt ficatul, zona sacrală, șoldurile, vertebrele lombare și mușchii lombari.

Citește și: Ce obiecte pot fi folosite la rugaciune si meditatie (yogasat.ro)

Din punct de vedere subtil, luna plină în Săgetător vine după finalizarea tranzitului lui Mercur retrograd, astfel că nu mai este nevoie de acea energie a vigilenței și a nevoii de protecție. De data aceasta, energia lunii pline te va face să îți refocalizezi atenția spre transformarea credințelor cele mai profunde, a speranțelor și a gândurilor cele mai intime. De asemenea, este posibil să percepi această lună plină ca pe un punct critic în mijlocul anului, astfel că va fi nevoie să faci o introspecție profundă în așa fel încât să observi cât de mult ai progresat anul acesta și dacă ți-ai păstrat sau nu traiectoria către obiectivele tale, în special în aspectele spirituale ale existenței tale. De asemenea, luna plină va oglindi mai clar ca niciodată zonele în care ai nevoie de ceva mai multă energie, atenție sau chiar aspectele în care te auto-sabotezi, ce te ține pe loc sau ce te trage înapoi de pe drumul tău.

Simbolistica Săgetătorului este una de țintire spre obiective înalte, în orice arie a existenței, în funcție de preocupări și nivel de conștiință. Iar cum luna plină nu face altceva decât să lumineze ceva mai puternic “umbrele”, aspectele subconștientului, este posibil ca aceste zile să predispună și spre schimbări ale stării de spirit, spre contemplare și chiar spre emoții care pot apărea brusc dintr-un plan inconștient. În ceea ce privește semnul Săgetătorului, acestea sunt orientate spre pozitiv, spre aventură, spre descoperirea adâncimilor fără frică și fără a opune prea mare rezistență.

Citește și: Cele cinci elemente – Energia vitală a vieții (yogasat.ro)

Prin urmare, este indicat să petreci mai mult timp în meditație și introspecție, cu atât mai mult cu cât planul emotional nu este foarte sensibil în această perioadă. Ba chiar meditația profundă și consecventă ar putea să tea jute să găsești în interiorul tău curajul și resursele energetice de care ai nevoie pentru a produce schimbări semnificative în viața ta, în cel mai profund nivel. Focul, ca element al zodiei Săgetătorului, este simbolizat de Agni, focul interior, al transformării și al alchimizării. Prin urmare, contemplează asupra elementului foc, observă-i puterea de tranformare, iar apoi integrează-l în energia ta.

 Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook