Interviu Mădălina Bozeanu: ”Prin yoga am învățat să aleg ce se simte mai bine pentru mine.” Skip to main content
femeie-lumanari

Madălina Bozeanu practică yoga de mai 7 ani, fiind instructor full time, după ce a lucrat o lungă perioadă în publicitate, unde progamul de lucru și nivelul de stress se regăseau mereu la cote ridicate. Aflați mai multe despre Mădălina din interviul oferit în exclusivitate cititorilor Yogasat.

Image
parivrtta-parsvakonasana-femeie

Yoga este o poartă prin care am pășit spre cunoașterea de sine. Yoga a fost deschizătoare pentru mine către foarte multe practici spirituale și a rămas o ancoră constantă în viața mea.

Aș putea spune Yoga mi-a schimbat radical stilul de viața și în special faptul că am devenit instructor full-time. Înainte lucram în publicitate, iar programul și nivelul de stres nu semănau deloc cu ce e acum. Dar cel mai important: prin yoga am învățat să aleg ce se simte mai bine pentru mine – de la asane, la ocupație, la oamenii cu care mă înconjor și până la locurile în care merg.

Practic yoga de mai bine de 7 ani. Am început cu Hatha Yoga, am continuat cu Ashtanga, iar acum explorez o îmbinare dintre Hatha și practici de reglare psiho-somatice. Îmi place să combin yoga cu mai multe sporturi, chiar și o sesiune de jogging conștientă poate susține practica de yoga, din punctul meu de vedere.

Efectiv pe saltea sunt de cel puțin 3 ori pe săptămână, iar prin practica personală observ în fiecare zi, cum mi se auto-reglează sistemul nervos și am acea stare de bine cu mine. Pe lângă un tonus muscular mai bun, postura îmbunătățită, starea mentală sănătoasă e cel mai mare bonus. Plus, comunitatea de oameni frumoși pe care am creat-o în jurul meu!

Image
yoga-grup

Meditatez zilnic, chiar și când nu am timp, pun deoparte câteva secunde ca să inspir și să expir conștient – măcar trei respirații. Pentru mine practica de meditație e esențială în yoga, și o integrez mult și în clasele mele.

Ca și ghizi aș putea spune că mă las inspirată de maeștri poate mai puțin convenționali, în funcție de domeniul pe care vreau să îl aprofundez. Momentan mă pasionează mult partea de traumatologie și psiho-somatică și îi urmăresc pe Peter A.Levine, Gabor Mate și David Berceli.

Cred că, dacă yoga ar fi introdusă în instituțiile de învățământ și la locul de muncă oamenii ar fi mai eficienți - fiind mai prezenți, ar colabora mai bine - fiind mai empatici, și mai creativi. mai relaxați.

Namaste!

Comenteaza cu Facebook