Mădălina Stoian: „Din punctul meu de vedere meditația este un stâlp de rezistență în yoga” Skip to main content
Mădălina-Stoian-instructor-yoga

Mădălina Stoian, sau Maala cum i se mai spune, a descoperit yoga acum mai bine de 6 ani, când a început să citească și să integreze câteva principii. În anul 2016 s-a aventurat complet în acest stil de viață și de atunci au fost puține momentele în care yoga nu a fost parte complet din viața ei, ne povestește Maala: „De un an a luat naștere Maala.ro, un proiect de suflet care a devenit full-time job, în care împletesc energia Mamei Pământ și a fiecărei pietre în parte. M-aș bucura ca toată lumea să cunoască toate darurile minunate pe care ni le oferă Universul și natura.”

Image
Mădălina-Stoian-instructor-yoga

Pentru Maala,  yoga a fost salvarea ei în multe contexte ale vietii, atât fizic cât și emoțional. În clasele pe care le ține, clase care au mereu o tematică diferită, Maala urmărește să transmită faptul că oamenii își vor găsi soluțiile și vindecarea cu ajutorul practicii. „Probabil că acesta este unul dintre motivele pentru care am atras în jurul meu oameni minunați, cu o energie frumoasă”, concluzionează Maala.

  1. Ce reprezintă yoga pentru tine personal?
    Cum spuneam, yoga pentru mine este, plastic vorbind, o unealtă cu care poți să depășești orice, poți să descoperi lucruri profunde, poți schimba ordinea lucrurilor în Univers. Altfel spus, este o lumină care îți călăuzește pașii pe drumul vieții tale, care te sprijină și te susține.
  2. Ce efecte a avut practica yoga asupra ta? 

Practica yoga a scos la suprafață esența mea, a vindecat, a deslușit mistere. În plan fizic, mi-a corectat postura și mi-a vindecat durerile de spate și nu numai. Totodată, am căpătat mai multă încredere în mine, îmi înteleg anxietatea, îmi descopăr și înțeleg traumele. Îmi mângâi rănile trecutului și creez un viitor frumos, luminos, armonios.

Image
Mădălina-Stoian-instructor-yoga
  1. Yoga ți-a schimbat modul de viață?

Da. Sunt cu totul alt om. Începând de la alimentație până la petrecerea timpului liber, dar și a oamenilor care mă înconjoară, totul este diferit față de perioada de dinainte. Cel mai important lucru este că am învățat să mă iubesc și să pot petrece timp doar cu mine, fără frică.

  1. Ce fel de yoga predai ? ( stiluri, metode) 

Predau Hatha yoga și Yin yoga. Curând voi începe și Yoga pentru copii, pentru că mi se pare că puritatea din ei trebuie menținută cât mai mult timp, până societatea începe să îi modeleze după propriile standarde. Poate reușim să le construim o armură de protecție împotriva efectului de turmă.

  1. Crezi ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, daca ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă?

DA! Categoric, da! Așa cum spuneam mai devreme, consider că schimbările vin din interiorul nostru și împreună putem învinge sistemul. Cu siguranță că niște pace cu noi înșine ar aduce pace și în lume. Imaginați-vă pentru o clipă, o companie cu mii de angajați zen, capabili și dornici să se ajute între ei, să împartă succesele și să acționeze din și prin iubire. Raiul pe Pământ!

  1. Practici meditație? ce rol are în practica ta? 

Din punctul meu de vedere meditația este un stâlp de rezistență în yoga. De fapt, Yoga, așa cum e cunoscută în mod superficial ca fiind doar posturile yoga, se practică pentru a putea elasticiza, flexibiliza și întări articulațiile, scopul principal fiind rezistența cât mai mult timp în postura de meditație. Așadar, Meditația nu lipsește din practicile mele, dar și la cursuri, indiferent de nivelul de pregătire al cursantilor.

Image
Mădălina-Stoian-instructor-yoga
  1. Ce maestru/maeștri încerci să urmezi sau urmezi? (sau te inspiră) 

Orice ființă întâlnesc pe drumul meu îmi este maestru, fie o clipă, fie toata viață. De la oricine am ceva de învățat. Desigur, sunt profund recunoscătoare profesorilor mei, colegelor mele, dar și pisoiului meu de la care învăț așa multe lucruri.

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook