Skip to main content
Sanatatea digestiva: reguli inainte de sesiunea de yoga

Atat yoga, cat si alimentatia pe care persoanele care practica yoga o adopta, sunt de mare ajutor pacientilor care sufera de afectiuni digestive, incepand de la boala de reflux gastroesofagian si pana la gastrita sau boli mai serioase.

Daca suferi de afectiuni digestive, e posibil sa te simti adesea inconfortabil in timpul sesiunilor de yoga. Insa poti face cateva lucruri pentru a preveni situatiile neplacute:

Nu manca cu cel putin 2 ore inainte de sesiunea de yoga – daca ai de-a face cu boala de reflux gastroesofagian sau esti predispus indigestiei, programeaza-ti mesele si gustarile astfel incat sa nu mananci nimic inainte cu 2 ore de sesiunea de yoga.

Nu manca alimente picante cu 6 ore inainte de a practica yoga – alimentele picante pot cauza indigestie si in mod cert nu iti doresti asa ceva inainte de cursul de yoga.

Citeste: ASANE PENTRU O MAI BUNĂ DIGESTIE

Planifica-ti mesele intelept – daca te temi de acumularea de gaze la nivel intestinal, evita sa mananci, inainte de sesiunea de yoga, alimente care o favorizeaza precum: fasolea, legumele crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles), produsele lactate (mai ales daca suferi de intoleranta la lactoza), precum si indulcitorii artificiali.

Nu bea apa cu o ora inainte de sesiunea de yoga, dar nici in timpul acesteia – stii deja ca, din punct de vedere al fluxului energetic, nu este recomandat sa consumi apa in timpul sesiunii de yoga. Ei bine, e indicat sa te abtii chiar cu o ora inainte de inceperea sesiunii. Asta pentru ca apa in exces poate favoriza fluxul gastroesofagian, dar pune totodata presiune pe toate organele din cavitatea abdominala in timpul practicarii asanelor.

Citeste: MEDICINA AYURVEDICĂ: 5 TRUCURI PENTRU O DIGESTIE MAI BUNĂ

Nu exagera cu rasucirile – asanele care implica rasucirea coloanei vertebrale favorizeaza refluxul gastroesofagian asa ca nu te forta daca stii ca suferi de o asemenea problema.

Daca intr-o zi disconfortul abdominal nu iti permite sa mergi la sesiunea de yoga, nu renunta. Intinde-ti salteluta de yoga in mijlocul sufrageriei si practica pe cont propriu. Chiar daca implica un efort la inceput, pe masura ce vei practica, te vei simti tot mai bine.

Comenteaza cu Facebook