3 metode vindecatoare “furate” din medicina tibetana Skip to main content
3 metode vindecatoare “furate” din medicina tibetana

Medicina tibetana traditionala este constituita dintr-un sistem complex de cunostinte vechi de secole intregi, care au rolul de a diagnostica, dar si de a trata afectiunile prin administrarea de plante vindecatoare si terapii fizice precum acupunctura tibetana.

Poti folosi si tu cateva secretele ale medicinei tibetane, pentru a-ti mentine sanatatea fara cusur.

Expira “deseurile”

Tibetanii sustin ca prin expir putem inlatura energia stagnanta, care este precum un gunoi pentru organismul nostru. Pentru a face asta, pozitioneaza-ti palmele unite in dreptul buricului. Inspira apoi pe nas si, dupa ce ai ajuns cu palmele in dreptul fetei, lasa-le in jos usor in timp ce expiri pe gura. Calugarii budisti sustin ca aceasta tehnica de respiratie te ajuta sa preiei din energia cerului si sa o introduci in fiecare celula a corpului.

Foloseste masajul terapeutic

Foloseste 1 parte de nucsoara si doua parti de seminte de chimen. Piseaza-le bine, apoi pune pudra obtinuta intr-un tifon pe care il vei lega astfel incat sa para un saculet. Inmoaie saculetul in ulei de susan incalzit, apoi foloseste-l pentru masarea zonelor inflamate, care te dor, fie ca este vorba despre rani, dureri musculare ori dureri articulare. Medicina tibetana foloseste aceasta metoda pentru ca elementele naturale sunt cele care pot muta energia si pot reduce potentialul negativ pe care aceasta il are in unele zone.

Bea un altfel de latte

Atunci cand te simti agitat, prepara-ti o bautura pe care tibetanii o folosesc pentru calmarea imediata. Amesteca, intr-o cana, 1 lingurita de pudra de turmeric, 1 lingurita de pudra de ghimbir, 1 lingurita de scortisoara, un praf de piper negru si o lingura de apa fierbinte pentru a transforma ingredientele intr-o pasta. Adauga apoi lapte de cocos cald si 1 lingurita de sirop de artar. Consuma aceasta bautura pentru linistirea imediata in momentele tensionate.

 

*In cadrul YogaSat Festival se vor preda o serie de tehnici curative. Mai multe despre festival gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook