Andreea Baltateanu: „Yoga este întreaga frumusețe și naturalețe a vieții.” Skip to main content
Andreea-Baltateanu-instructor-yoga

Andreea Baltateanu a început practica yoga în urmă cu 6 ani, iar de atunci practică zilnic, în prezent chiar și de mai multe ori pe zi, salteluța ei fiind pregătită 24 din 24, 7 din 7. De trei ani reprezintă România la Convenția Internațională de Yoga de la Rimini (Italia), la invitația maestrului Gennaro Setolla, iar la ora actuală predă yoga la Viva Sport.

Pentru Andreea Yoga este viața și viața este yoga. Yoga are puterea de a-i schimba fiecare zi, putere care nu se diminuează niciodată ci crește prin practică.

Mai multe despre Andreea în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Sunt Andreea Baltateanu, sunt instructor și practicant devotat Yoga de aproape șase ani.

În măsura în care credem în întâmplări, Yoga și-a făcut loc în viața mea... întâmplător, într-o perioada în care făceam mult sport, cu accent pe tonifiere și lucrând cu greutăți. Mi-amintesc și acum că era vara și întâlnirea mea de atunci cu yoga a adus mai mult soare in vara aceea și în viața mea, atât în plan fizic cât și spiritual.

Citește și: 12 obstacole pe care le întâmpini în timpul meditației

Am început practica urmărind diferite filmulețe pe Youtube. Începutul nu a fost foarte promițător, pentru ca nu aveam nici măcar o saltea pe care sa practic, astfel ca m-am ales cu dureri cauzate de ambiția mea de a face toate exercițiile perfect încă de la început. Multe din posturi erau foarte solicitante pentru mine și mi se părea ca bine-cunoscuta relaxare pe care ți-o aduce practicarea Yoga e doar o figura de stil, nicidecum o realitate accesibila mie. Cu toate acestea, mirajul Yoga m-a determinat să perseverez și astfel pot spune acum că Yoga face parte din toate aspectele vieții mele și m-a ajuta atât fizic cât și mental sau emoțional să am o viață armonioasa și cu siguranță mult mai buna decât era înainte de întâlnirea mea cu Yoga.

Image
Andreea-Baltateanu-instructor-yoga

O împlinire profesionala este faptul că de 3 ani reprezint România la Convenția Internațională de Yoga de la Rimini (Italia), la invitația maestrului Gennaro Setolla.

La ora actuala predau Yoga la Viva Sport, unde lucrez din 2018 și unde am găsit un colectiv minunat, alături de care mă pot dedica pasiunii mele, Yoga.

Yoga pentru mine, este totul. Yoga este cea mai frumoasa călătorie la care am pornit și spre marea mea bucurie,  reprezintă, munca, pasiune, aspirație, dezvoltare permanentă în toate planurile. Este și va fi parte din viața mea.

Salteaua de yoga reprezintă locul în care eu mă simt cel mai bine cu mine. Este locul în care "topesc" prin respirație limitele, este locul în care cresc și este locul în care revin cu bucurie și nerăbdare de mai multe ori pe zi.

Image
Andreea-Baltateanu-instructor-yoga

Yoga este încântătoare, magnifică și plina până la refuz de imprevizibil. Yoga este întreaga frumusețe și naturalețe a vieții. Pentru mine Yoga este viața și viața este yoga. Una fără cealaltă, nu pot exista și consider că acolo unde stresul închide porți și energii, yoga deschide să descătușează, ajutându-ne să evoluam.

Yoga a avut și are cele mai benefice și uluitoare efecte asupra mea. Mă bucur de Yoga în fiecare zi prin aprofundare și practică permanentă. Mă bucur de schimbările permanente pe care le naște în mine.

Aici, răbdarea și setea de cunoaștere au avut o importanta cruciala. Când corpul a început să se modifice armonios și să se simtă din ce in ce mai bine, atunci a început și mintea să se așeze. Când mintea și corpul au ajuns în punctul de armonie, sufletul practic s-a trezit din amorțeala cotidiana.

Yoga are puterea de a-mi schimba fiecare zi. Și este fantastic faptul că puterea aceasta nu se diminuează niciodată. Prin practica, ea sporește și mă ajuta în viața cotidiana.

Citește și: 4 asane care te ajută la echilibru și încredere în sine

Practic yoga de mai multe ori pe zi. Salteaua este pregătită 24 ore din 24, 7 zile din 7. Cum găsesc o posibilitate de a mă retrage, fructific momentul. Asta mă face uneori mai puțin abordabila in online, ceea ce îmi trezește regrete, pentru ca îmi doresc să fiu prezenta permanent pentru toți cei cu care am în comun pasiunea pentru Yoga.

Image
Andreea-Baltateanu-instructor-yoga

Având clase atât dimineața cât și seara, uneori este dificil să poți practica în aceeași sesiune atât meditația cât și posturile și respirația, astfel că uneori trebuie să aleg, însă am grija să păstrez un echilibru între toate aceste elemente.

Practic zilnic meditația. Iubesc mantele și fac parte din rutina mea.

Când încep sa practic o meditație, mă pierd în ea și o explorez cât pot de mult. Cred în cuvinte și in puterea lor vindecătoare. Odată ce ți-ai "direcționat" mintea într-o alăturare magica de cuvinte, chimia din creier se schimba. Si transformarea începe să aibă loc.

În anumite perioade am practicat meditație pe fiecare chrakra, meditația cu afirmații pozitive, meditația dinamica a lui Osho (pe care o consider pur si simplu magica!), meditația asupra organelor interne, meditația de auto vindecare.

Citește și: Osho demonteaza mitul gandirii pozitive

Însă, meditația care mă va ghida întreaga viața este Meditația Trinității. Este scurta, intensa și fermecătoare și îmi conectează și purifica toate simțurile.

Prem Shanti! Prem ( Inspir ~ Dragoste) Shanti ( Expir ~ Pace).

Consider ca Yoga are aceleași beneficii miraculoase asupra fiecărui individ, indiferent de vârsta. Dacă ar depinde de mine, Yoga ar fi inclusa în întregul proces de educație  (grădinița, scoală generala, liceu, facultate, la serviciu) și sunt convinsa că ar face parte din viața tuturor, cu efecte minunate.

Numărul maeștrilor pe care i-am descoperit și care m-au ajutat să mă formez și să redau totul astfel, este numeros. Țin sa menționez doar Pattabhi Jois, Laruga Glaser, Joey Miles, Alessandra Oram.

Iar de la noi Andreea Aradits, Daniel Flesaru, iar pe partea de meditație, Mădălina Neacșu.”

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook