4 asane care te ajută la echilibru și încredere în sine Skip to main content
femeie-plaja-asana

Conceptul de „self confidence” este din ce în ce mai dezbătut. Creștem într-o perioadă în care „filtrele” au devenit o normă și tot ce nu este perfect pare dezaprobat, iar un mic „defect” poate duce la o stare inutilă (și nesănătoasă) de auto-ură și auto-critică.

Astfel, dacă toată valoarea noastră este înrădăcinată în aparențe exterioare, nu vom fi niciodată încrezători în cine suntem, deoarece încrederea adevărată poate veni numai din interior. Recunoașterea adevăratului EU și a ceea ce ne face unici este ceea ce duce la încredere, iar o modalitate excelentă de a fi mai aproape de Eu-ul adevărat este prin practicarea yoga.

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Citește și: 6 asane pentru eliberarea emotiilor dificile

Îți recomandăm 4 asane care te ajută la echilibru și încredere în sine:

Image
Vrikshasana
  1. Vrikshasana

Îmbunătățește echilibrul corpului, dar și pe cel al minții și reduce durerile de coloană. De asemenea, îmbunătățește coordonarea neuromusculară. Poți încerca această asană și cu ochii închiși. Vei putea găsi acel punct de echilibru și de sprijin de care ai nevoie în interiorul tău.

  1. Paripurna Navasana

Postura bărcii întărește abdomenul, flexorii șoldului și coloana vertebrală, stimulând în același timp rinichii, suprarenalele, glandele prostatei și intestinele. Această poziție ajută, de asemenea, la ameliorarea stresului și la îmbunătățirea digestiei. Aduce echilibru și încredere.

Image
femeie - Natarajasana
  1. Natarajasana

Natarajasana sau postura maestrului dansator sau a regelui dansului Revigorează întregul corp. Sporește flexibilitatea și echilibrul calmând mintea, ajutând astfel la o concentrare mai buna.

  1. Virabhadrasana III

Virabhadrasana III sau postura luptatorului III. Se traduce din sanscrită prin asana celui curajos si binecuvântat. Întărește gleznele și picioarele, precum și mușchii umerilor și ai spatelui. De asemenea, tonifică abdomenul și îmbunătățește echilibrul și postura.

Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.

Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook