Ce este un conflict interior si cum il poti media Skip to main content
Ce este un conflict interior si cum il poti media

Conflictele interioare apar atunci cand o parte din tine vrea sa faca/ creada un lucru, iar alta parte din tine este total impotriva acelui lucru. De pilda, vrei sa faci un lucru pentru ca iti doresti, insa o parte din tine stie ca este gresit.

Conflictele interioare isi fac simtita prezenta in momentul in care ai dorinte, impulsuri, opinii sau sentimente contradictorii.

Citeste: INTUIȚIA ESTE CEA MAI ÎNALTĂ DOVADĂ DE INTELIGENȚĂ

Conflictele de aceasta natura pot aparea in orice moment al vietii, cu privire la orice sector al vietii: relatii, atributii la locul de munca, convingeri de natura religioasa, stereotipuri morale sau ideologii sociale/ politice.

Asadar, un conflict interior este, de fapt, o lupta intre ceea ce stii si ceea ce simti. Studiile facute in domeniu au scos la iveala faptul ca si inima, nu numai creierul, beneficiaza de inteligenta asa ca lupta este una extrem de dificila. Problema apare atunci cand conflictul interior se propaga in mintea si inima individului, cauzand tulburari precum anxietatea sau depresia.

Pentru rezolvarea conflictelor interioare, este esential ca individul sa gaseasca echilibrul dintre minte si suflet.

Cum se rezolva un conflict interior

Exista o cale sigura prin care orice conflict interior poate fi rezolvat: detasarea. Conflictele interioare isi au radacina, de fapt, in atasament – fata de idei, principii, dorinte, asteptari.

Renuntand la atasament, lasand gandurile sa curga fara sa il afecteze, individul reuseste sa instaureze echilibrul intre minte si suflet, reusind totodata sa medieze orice conflict interior. 

Citeste: TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI: TEHNICI, EFECTE ȘI BENEFICII

Insa pentru ca detasarea nu este cel mai simplu lucru de realizat si nici la indemana oricui, iata si cateva sfaturi practice care pot fi de ajutor in instaurarea linistii mintii si eliminarea conflictelor interioare:

  • Invata sa diferentiezi intuitia de teama
  • Gandeste-te intotdeauna la efectele pe termen lung ale deciziei luate
  • Stabileste-ti prioritatile
  • Fii sincer cu tine
  • Fa-ti o autoanaliza pentru a vedea daca nu exista cumva o cauza ascunsa a conflictelor interioare – de pilda, o trauma din copilarie
  • Refuza sa te lasi afectat de conflict – conflictul nu poate exista daca tu nu ii acorzi importanta
  • Practica meditatia zilnic – meditatia ofera liniste mintii, iar detasarea nu va mai parea imposibila
  • Practica yoga – yoga te face sa fii mai disciplinat, chiar si in ganduri, asa ca vei manageria mai usor conflictele interioare

 

* In luna februarie a anului 2018 se redeschide Scoala de Primavara Hatha Yoga SEVA atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Pentru inscrieri si informatii suplimentare trimiteti mail la adresa hathayogaseva@gmail.com, mentionand numele, prenumele precum si clasa la care vreti sa participati (incepatori/ avansati). Persoanele care nu au parcurs cursul pentru incepatori Hatha Yoga SEVA si vor totusi sa se inscrie la clasa de avansati, vor sustine un scurt test teoretic si practic.

Comenteaza cu Facebook