Cele mai dificile asane si efectele acestora Skip to main content
Cele mai dificile asane si efectele acestora

Daca unele asane pot fi practicate si de un incepator, exista si asane care sunt atat de complicate incat necesita antrenament si flexibilitate sporita.

Iata care sunt cele mai complicate asane, dar si de ce merita sa te straduiesti pentru a reusi sa le practici:

Tittibhasana (postura licuriciului) – aceasta asana necesita rabdare, antrenament, dar si forta in maini. Aceasta asana te elibereaza de frica, sporeste echilibrul fizic, dar si pe cel psihic, reduce anxietatea, imbunatateste capacitatea de a empatiza si de a accepta. In ceea ce priveste beneficiile fizice, aceasta asana tonifica si fortifica musculatura bratelor, abdominala, pe cea a soldurilor, dar si musculatura picioarelor. Totodata, are efecte benefice pentru digestie.

asana-licurici

Tittibhasana

Dwi Pada Viparita Dandasana – este o postura inversa care necesita flexibilitate sporita, mai ales la nivelul coloanei vertebrale. Insa odata ce reusesti sa practici aceasta asana, poti beneficia de efectele sale uimitoare: sporeste concentrarea, linisteste mintea, dar si corpul, imbunatateste postura, fortifica bratele, gatul, picioarele si spatele si totodata mareste anduranta.

Dwi Pada Viparita Dandasana

Eka Pada Koundinyasana I – pentru a putea practica aceasta asana, ai nevoie de brate si incheieturi ale mainii foarte puternice. Aceasta postura imbunatateste echilibrul, fortifica spatele, tonifica si maseaza organele din cavitatea abdominala si totodata sporeste increderea in sine si echilibrul mental.

Eka Pada koundinyasana

Eka-pada-koundinyasana

Gandha Bherundasana – si aceasta asana este pentru avansati si nu poate fi practicata de incepatori ori de yoghinii amatori. Aceasta asana fortifica musculatura intregului corp, insa mai ales pe cea a spatelui. Activeaza trei chakre, permitand energiei sa circule prin ele: Muladhara, Svadisthana si Visuddha. Printre beneficiile acestei asane se numara si reducerea stresului, sporirea creativitatii si conectarea cu sinele.

Gandha-bherundasana

ganda-bherundanasana

Sayanasana – asana vedeta in Ashtanga yoga, aceasta presupune o forta sporita in brate, precum si capcitate sporita de mentinere a echilibrului. Printre beneficiile acestei asane se numara: sporirea fortei fizice, dar si pe a celei interioare, marirea capacitatii de mentinere a echilibrului, stimularea circulatiei sanguine la nivelul picioarelor si estompeaza venele varicoase.

Sayasana

Comenteaza cu Facebook