Cum sa iti controlezi furia inainte ca ea sa te controleze pe tine Skip to main content
Cum sa iti controlezi furia inainte ca ea sa te controleze pe tine

Controlul furiei este extrem de important intrucat furia te poate face sa ai un comportament irational, afectandu-ti relatiile pe care le ai cu cei din jur si calitatea vietii, in general. 

Cu totii experimentam furia, insa fiecare o face in felul sau. Unii se inrosesc subit si explodeaza aruncand cu vorbe urate, in timp ce altii isi stapanesc iesirile si lasa furia sa ii “manance” pe interior. Oricum s-ar manifesta furia, un lucru este cert: furia e daunatoare si nu aduce absolut nimic bun in vietile noastre. Pentru a invata insa cum sa ne controlam furia, trebuie sa ii descoperim cauza.

Furia apare, de multe ori, din cauza pretentiilor prea mari pe care le avem de la cei din jur sau chiar de la noi. Odata ce acceptam ca perfectiunea nu exista, furia se va estompa. Invatand sa acceptam realitatea, vom constata ca ne este mai usor sa controlam accesele de furie.

Cum sa controlezi furia

Mananca intelept – unele alimente iti ofera o stare de liniste, in timp ce altele te agita, oferindu-ti o stare de neliniste. Te predispun la furie alimentele picante, uleioase si cele pe baza de carne. Acestea cresc temperatura corpului si au un efect negativ asupra ta.

Odihneste-te – lipsa somnului te poate face sa fii iritat si sa ai accese de furie asa ca asigura-te ca dormi 6-8 ore pe noapte.

Fa miscare – activitatea fizica iti potoleste nelinistea si te ajuta sa te relaxezi asa ca furia poate fi controlata mai usor. Asanele te ajuta sa iti corelezi mintea cu emotiile

Fa exercitii de respiratie – exercitiile de respiratie iti linistesc mintea, ceea ce inseamna ca agitatia este combatuta. In momentul in care simti ca te cuprinde furia, inchide ochii si fa cateva respiratii profunde, abdominale. Vei observa imediat o imbunatatire a starii de spirit.

Mediteaza – yoga practicata in mod regulat, pranayama si meditatia te ajuta sa te linistesti. Vei observa, practicandu-le, ca furia va disparea treptat din viata ta.

 

*In cadrul YogaSat Festival se vor preda tehnici care te vor ajuta sa iti controlezi furia si alte trairi puternice. Mai multe despre festival aici.

Comenteaza cu Facebook