Delia Robescu: „Yoga m-a eliberat de iluzii și m-a adus în adevăr.” Skip to main content
Delia-Robescu-lotus

Pentru Delia Robescu yoga este calea prin care a ajuns „acasă”. Practica i-a adus liniștea după care tânjea, a devenit astfel mult mai prezentă, s-a eliberat de frici, anxietăți, teama de necunoscut, de nevoia de a controla totul. Acum poate spune că trăiește cu ușurință indiferent de ce se întâmplă în jurul ei.

Citește și: Principiul Kaizen, tehnica perfecționării progresive

Mai multe despre Delia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga este calea prin care am ajuns ,,casă”. Nu eram departe, intuiam că sunt aproape, dar nu știam cum să ajung la mine. Yoga m-a călăuzit și în scurt timp a devenit un stil de viață. Yoga nu este practica (aproape zilnică) pe salteluță. Este felul în care am ales să trăiesc conștient și cu bucurie. O viață ce are ca religie iubirea. Față de mine și față de tot ce este în jur, creația divinității.

Image
Delia-Robescu

S-au produs atât de multe schimbări în bine în viața mea de când practic yoga încât nu știu cum am supraviețuit până acum fără ea. În plan fizic mi-a adus mai multă flexibilitate, forță și rezistență. Mai multă prezență în corp. Am ajuns să-mi iubesc pe deplin corpul, să nu-l mai critic, să-l tratez cu blândețe, răbdare și recunoștință.

Mental, yoga mi-a adus liniștea după care tânjeam de-o viață. Am devenit mult mai prezentă, m-am eliberat de frici, stări anxioase, teama de necunoscut, de nevoia de a controla totul. M-am relaxat și acest lucru s-a simțit și în relațiile mele. Trăiesc cu ușurință, indiferent de ce se întâmplă în exteriorul meu. Emoțional îmi gestionez mult mai bine stările, m-am eliberat de condiționările din trecut, am vindecat traumele, am iertat și m-am iertat, am devenit mult mai tolerantă. Nu-mi mai e frică de eșec. Înțeleg că în spatele oricărei experiențe ,,neplăcute’’ vine o conștientizare, o vindecare, o creștere spirituală. Am devenit liniștea din mijlocul furtunii. Yoga mi-a adus o nouă perspectivă asupra vieții și m-a făcut să înțeleg că suntem cu toții interconectați. Când sunt în mine, în liniște, sunt profund conectată cu energia universului. Am redescoperit natura, simt nevoia să mă conectez la energia copacilor, a mării și a munților. Să salut soarele în fiecare dimineață și să observ felul în care fazele lunii îmi influențează emoțiile.

Yoga mi-a... salvat viața. Mi-a dat viața înapoi. M-a eliberat de iluzii și m-a adus în adevăr.

Recunosc că nu mai am zilnic practica mea fizică personală pentru că am clase de hatha yoga și practic alături de elevii mei. Dar meditez în fiecare dimineață (uneori și seara) și am o rutină în care incorporez și tehnici de respirație și curățare energetică.

Cred cu tot sufletul că yoga ar putea salva omenirea. Văd ce schimbări miraculoase a adus în viața mea și eu am descoperit-o târziu...  Dacă cei mici ar practica yoga încă din grădiniță sau școală, lumea ar deveni raiul pe pâmânt. Iar stresul ar fi doar un concept abstract studiat în manualele de...istorie.

Am început să practic yoga având un spirit competitiv, fiind mare devoratoare de fitness foarte mulți ani. Mi-am dat seama rapid că nu asta caut în practica yoga și am îmbrățișat pe deplin latura ei spirituală.

Image
Delia Robescu

Port recunoștință profesoarelor mele de la Cursul TTC 200H de la Fitness Scandinavia, Veronica Miona și Denis Dochioiu și le mulțumesc pentru tot ce m-au învățat. Cu Denis Dochioiu am urmat un program de mentorat pentru profesori de yoga unde am aprofundat tehnici străvechi himalayene de kriya yoga (pe care Denis le predă la o renumită academie de yoga din India - Sattva Yoga Academy).

Am un mentor, originar din India, Karma Dhondup, vindecător spiritual. Sunt mulți profesori  internaționali de yoga pe care-i admir și-i urmăresc, dar nu pot spune că-i urmez, am calea și misiunea mea. Fiecare profesor de yoga are ceva unic de oferit/împărtășit.

Vă cuprind cu inima, namaste și dacă doriți să ne revedem sau să facem yoga împreună, mă găsiți pe pagina de fabebook Prakasha Yoga By Delia.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook