Înghețată vegană de cocos - retetă vegană Skip to main content
inghetata-vegana

Pe timpul verii înghețata este deliciul care ne bucură papilele gustative. Vă prezentăm o delicioasă înghețată vegană, potrivită zilelor de august.

Ingrediente lapte de caju:

1 cană (150g) caju crud (înmuiat în apă fierbinte timp de o oră) *

1 cană (240 ml) + 2 lingurițe (30 ml) Apă (total = 270ml)

Ingrediente înghețată:

2 căni (480ml) Lapte de caju de casă

1 cană (240 ml) Lapte de nucă de cocos (Conserve, grăsime completă)

1 cană (200g) Zahar alb

1/4 cana (60ml) Apa

2/3 cana + 1 lingura (100g) Unt de cacao (tocat fin)

1/4 cană (55g) Ulei de cocos

1 lingură sare

2 linguri Extract de vanilie

Mod de preparare:

Cu o zi înainte să faci înghețată, pune vasul pentru mașina de înghețată în congelator pentru a îngheța.

Pregătește laptele de caju de casă. Adăugă caju într-un bol. Se toarnă apă clocotită deasupra până se acoperă complet și apoi se lasă la macerat timp de 1 oră. După 1 oră, scurge apa și adăugă-l în borcanul de blender împreună cu 1 cană + 2 lingurițe de apă rece proaspătă și amestecă foarte bine, până când devine neted și cremoase=. Nu este nevoie să strecori acest lapte.

Citește si:Tort de mere cu glazură de cocos

Adăugă laptele de caju de casă într-un bol mare împreună cu laptele de nucă de cocos și dă deoparte.

Apoi pregătește toate celelalte ingrediente înainte de a continua.

Adăugă zahărul într-o cratiță împreună cu sfertul de cană de apă. Se amestecă constant până se topește zahărul. Vei ști că s-a topit atunci când lingura de lemn nu mai scoate un sunet zgârietor de-a lungul fundului cratiței.

Când zahărul este topit, adăugă untul de cacao, uleiul de nucă de cocos și sarea și amestecă până când totul se omogenizează.

Adăugă acestă compoziție în vasul pe care l-ai lasat la congelator împreună cu laptele de caju și cremă de nucă de cocos împreună cu extractul de vanilie. Se blenduiesc împreună.

Pune compoziția în congelator timp de 15 minute pentru a se răcori. Dacă descoperi că amestecul s-a întărit ușor de-a lungul părților laterale ale bolului amestecă din nou.

Toarnă amestecul în mașina de înghețată și utilizează conform instrucțiunilor, până când devine o consistență moale. În funcție de mașina de înghețată pe care o utilizezi, aceasta poate dura între 25-45 de minute.

Când s-a ajuns la o consistența moale, transferă înghețata într-un recipient și netezește-o cu spatele unei linguri. Se acoperă și se bagă la congelator.

 

Poftă bună!

Comenteaza cu Facebook