Ioana Mohanu: „Practica yoga îmbrăca orice formă în care îţi aduci atenţia în AICI şi ACUM” Skip to main content
Ioana-Mohanu

Ioana Mohanu a descoperit practica yoga în 2015 împinsă de problemele fizice, dar și emoționale. Practica i-a schimbat viața, iar schimbările au venit pe toate planurile, conștientizând momentul prezent și deschizându-i noi uși spre vindecare și spre calea sufletului ei.

Citește și: Ştiinţa confirmă existenţa meridianelor ENERGETICE

Mai multe despre Ioana în interviul oferit pentru YogaSat.

„Yoga pentru mine reprezintă un stil de viaţă, trăit în prezent cu conectare şi conştientizare în deplină acceptare şi iubire necondiţionată. Reprezintă o unealtă care alături de alte terapii holistice aduce multă vindecare, acceptare şi iubire necondiţionată faţă de tine şi apoi faţă de toate fiinţele Pământului.

Image
ioana-mohanu

În 2015 am descoperit yoga împinsă de probleme la nivelul fizic dar şi emotional. Încă din prima zi de practică am simţit că este aceea parte care lipsea din călătoria în care pornisem în 2010. Şi pentru că nimic nu e întâmplător şi totul vine la timpul şi la momentul potrivită aşa a fost şi pentru mine. Şi schimbările nu au întârziat să apară la toate nivele din viaţa mea, atât fizic cât şi emoţionale, energetic şi intelectual.

Yoga mi-a schimbat modul de viață cu siguranţă şi schimbările au venit în toate planurile. Conştientizare şi momentul prezent au deschis noi uşi spre vindecarea mea şi spre calea sufletului meu.

Aşa cum le spun şi cursanţilor, Yoga nu este doar pe saltea, aşa că practica yoga îmbrăca orice formă în care îţi aduci atenţia în AICI şi ACUM şi o faci cu toată IUBIREA şi deschiderea. Până şi gătitul sau spălatul vaselor în mod CONŞTIENT cu PREZENŢA şi IUBIRE este yoga. Practica personală o fac zilnic în special dimineaţa cu tehnici krias, meditaţie şi asane. Dar şi în afara saltelei, şi cu cât practică este mai conştientă şi cu iubire cu atât devii tu însuţi practică, din ce în ce mai des în viaţa cotidiană.

Cred că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă şi susţin cu tăria acest demers. De 3 ani de când predau Hatha yoga şi de 1 an şi jumătate de când predau şi yoga Kids & Family, în cadrul comunităţii s-au produs schimbări semnificative atât la părinţi, copii dar şi în relaţiile lor.

Sunt cu tot sufletul şi susţin practica celor 8 ramuri ale yoga din The Yoga Sutras of Patajali, atât în şcoli cât şi la locul de muncă.

Image
ioana-mohanu-grup-yoga-familly

Ca instructor acreditat 200 TTC Yoga Alliance şi 100 YYT Yoga Therapy îmi creez clasele în funcţie de locul şi de energia grupului. În general predau Hatha folosind şi tehnici şi din Iyengar yoga, astfel ca practia să devină experienţială şi fiecare participant să integreze atât câte este deschis. Practicând yoga conştient şi prezent aduci integrarea posturile în corp şi apoi să poţi trece la o practică mai avansată care merge spre Vinyasa şi Ashtanga.

În călătoria mea am fost ghidată de diferiţi maeştrii cu dedicare şi iubire datorită cărora sunt astăzi aici. Nu aş putea spune că ţin o cale, pentru că nu mă consider un yoghin devotat, însă calea mea spre psihoterapie integrativă, neuro ştiinţă, medicina energetică, yoga şi alte domenii mă face să înţeleg ca toate aceste sunt interconectate şi astfel fiecare îşi găseşte propria cale în primul ritm pentru vindecarea proprie.”

Mulțumim Ioana.

Namaste!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie in practica 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook