Luna plină în Vărsător – 24 iulie. Skip to main content
luna-plina

Relația cu planul emotional devine doarte complicată în această perioadă, deoarece luna plină în Vărsător accentuează nevoia uriașă de libertate emoțională. Cu toate acestea, emoțiile, în special cele percepute ca fiind negative, vor fi mai ușor de înțeles și de identificat la nivel rațional, în special dacă ești înconjurat de oameni apropiați.

Din punct de vedere fizic, sunt mai sensibile în jurul datei de 24 iulie, gleznele, gambele, tibiile, mușchii antebrațelor și hormonii tiroidieni.

Maximul de lună plină va fi la ora 03.13 minute, astfel că somnul poate fi ceva mai agitat și este bine să fii atent(ă) la vise, ca forme de exprimare și manifestare a subconștientului.

Luna plină își face simțite efectele asupra tuturor zodiilor, dar se va simți și mai acut pentru cei născuți în Vărsător sau pentru Lei, ca semn complementar.  Zilele acestea va exista o tendință de schimbare a ritmului, de schimbare a perspectivei, de individualitate și social în același timp. Luna plină de sâmbătă va accentua și tendințele de rebeliune și independență, de unde și nevoia de a schimba ceva în rutina zilnică.

Lucrul interior

Suntem, fără îndoială, influențați de fazele lunii la nivel mental și emotional. Luna, asociată cu Bindu din punct de vedere energetic, simbolizează fazele minții, schimbarea permanentă a mentalității, credințelor, percepțiilor mentale.

Cu toate acestea, scopul în practica yoga este să găsim o stare de neutralitate a minții, un echilibru care să nu fie foarte ușor deranjat de natura minții umane. Tocmai din acest motiv, asceza, orice ar însemna pentru fiecare aceasta, presupune rutină, discplină, rezistența de a ceda impulsurilor și modificărilor mentalului.

În aceste zile, poți medita asupra Bindu chakra. Vizualizează o lună plină în Bindu, până când începi să îi conștientizezi energia și efectele pe care le are atât la nivel mental, cât și în corpul fizic.

Chiar dacă tendința astrologică este una orientate spre exterior în aceste zile, fă tot posibilul să îi reziști și să petreci mai mult timp în interior. Fă-ți timp pentru tine și pentru practica ta. Iar atunci când ai contact cu exteriorul, fii atent la ce fel de oameni ai în jurul tău, fără să îi judeci în vreun fel, doar observă în ce stadiu al conștiinței sunt și cum te fac să te simți atunci când ești în compania lor. În general, atragi oameni asemănători ție, astfel că inclusiv aspectul social al vieții tale poate fi un instrument foarte bun de auto-cunoaștere, dacă este făcut conștient.

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook