Maria Doboș: „Yoga este călătoria de la tine spre tine, prin tine.” Skip to main content
Maria-Doboș-instructor-yoga

Maria Doboș a locuit în Anglia timp de 15 ani, lucrând într-o corporație. În urmă cu 10 ani s-a îmbolnăvit și după o perioadă lungă de căutări a luat decizia să mergă în Kerala, India pentru tratament Ayurvedic. Acolo, în acel moment de revenire a conștientizat că nu a onorat adevărul din ea. De a lungul anilor a încercat să bifez tot ceea ce credea că înseamnă să trăiești o viață de succes, dar undeva uitase ce înseamnă să trăiești cu adevărat, să fii conectat cu sufletul.

Vindecându-se a luat hotărârea și a ales să ghideze și alți oameni și să le ofere ceea ce a învățat în nenumăratele călătorii în India.

Mai multe despre Maria în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Relația mea cu yoga a început pe când trăiam în Londra, și îmi era tot mai dificil să gestionez stresul zilnic cauzat de numeroasele responsabilități ale mediului corporatist. De-a lungul anilor am trăit nenumărate traume. Am pierdut multe persoane dragi, și nu m-am oprit niciodată să diger tot ceea ce mi s-a întâmplat, credeam că nimic nu mă mai poate doborâ.

Image
Maria-Dobos

Cu aproape 10 ani în urmă m-am îmbolnăvit și după o perioada lungă de căutări am luat decizia să merg în Kerala, India pentru tratament Ayurvedic.

Practica de Yoga, tratamentele Ayurvedice și Respirația Buteyko mi-au transformat viață!

În India am renăscut după o experiență de moarte în urmă tratamentelor profunde ayurvedice. Aici am cunoscut adevărata valoare a acestei practici medievale care vindecă omul nu doar pe plan fizic ci pe toate planurile.

Citește și: De ce este meditația diferită de transă

Acolo, în acel moment de revenire am conștientizat că nu am onorat adevărul din mine. Am încercat să bifez tot ceea ce credeam că înseamnă să trăiești o viață de succes, dar undeva uitasem ce înseamnă să trăiești cu adevărat sa fi conectat cu sufletul.

Vindecandu-mă, am ales să dau, să ofer tot ceea ce am primit în India persoanelor care sunt în situații similare mie. Am decis să ghidez oamenii spre a se cunoaște mai bine, a se accepta, a se iubi și a se ierta, așa cum am învățat și eu în urma nenumăratelor călătorii în India.

În acel loc am avut oprtunitatea de a învăța yoga, ayurveda și de a pune în practică tot ceea ce am asimilat ca și instructor sub supravegherea Maeștrilor mei. Aceste experiențe au fost esențiale pentru a deveni persoană care sunt astăzi! Să fiu instructorul care sunt azi!

Image
Maria-Dobos

După 15 ani de viață corporatistă în Londra, în 2017 am revenit în țară, în Arad unde am înființat studioul DivyamYoga. Tot ceea ce predau, începând de la cursurile de Yoga, Terapia Hormonală prin Yoga și Respirația Buteyko, au contribuit la sănătatea mea fizică, psihică și sufletească. Le-am testat pe mine înainte să pot transmite mai departe, și asta îmi oferă încredere în tot ceea ce o practică de mii de ani reprezintă.

Cunoștințele mele de yoga și stilul meu de predare au fost influențate de mai mulți Maeștrii din India, alături de care am avut privilegiul de a studia și de a preda : Dr. Ganesh Rao, Swami Raviji, Dr. Rahul Das, Swami ShreeKumar, Krishnaji Prem, Guruji Praba, Swamiji Rakesh.

Am avut oportunitatea să învăț de la profesori renumiți șidin occident: Paul Grilley, Sarah Powers, Sadie Nardini, Seane Corn, Gary Kraftsow, Yogi Bhajan, Sierra Hollister, Gloria Latham, Jill Miller, Nikki Myers, Chelsea Roff. Ei fiind, totodată și persoanele care m-au inspirat.

Citește și: Cum să tratezi anxietatea, potrivit medicinei ayurvedice

În 2020 am studiat alături de Shakti Simone Lehner - Terapia Hormonala prin Yoga, o metodă holistică de a reactiva și reechilibra sistemul endocrin, producția hormonală a glandelor endocrine ale femeilor într-un mod natural.

Image
Maria-Dobos

Am o practică zilnică de yoga conștientă, și pe lângă asta includ respirația Buteyko și Oxygen Advantage.

DivyamYoga s-a născut din dorința de a ghida și învăța oamenii spre a trăi pe deplin viața de zi cu zi, oferindu-le uneltele de care au nevoie pentru aceasta. Trăim într-o lume guvernată de viteză, iar pentru mulți dintre noi devine din ce în ce mai dificil să încetinim. De fapt, nu prea știm cum să revenim aici în momentul prezent, singura realitate care există.

Ședințele de yoga conștientă sunt o oprtunitate de a ne opri și de a reflecta asupra momentului prezent, asupra noastră și a tot ceea ce este prezent.

Trăind și simțind beneficiile minunate ale acestei practici medievale pe propria mea ființă, scopul meu în viață este să împărtășesc aceste cunoștințe cu persoane de toate vârstele. Yoga este un stil de viață, o călătorie minunată, unde ești invitat să fii prezent pe tot parcursul călătoriei, nu doar în momentul în care ajungi la destinație.

Namaste.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook