Mirela Buzilă: „Yoga îți dă puterea entuziasmului și fascinație în fața provocărilor vieții!” Skip to main content
Mirela-Buzilă-instructor-hatha-yoga

Mirela Buzilă are 53 de ani și practică Hata Yoga de la 27 de ani. Este absolventă a liceului sanitar și a lucrat ca asistent medical în ATI, terapie intesivă, bloc operator. La 37 de ani a devenit designer și decoartor în arta  Feng Shui. În 2018,  a facut o școală de instructor yoga pentru mame și bebeluși din Marea Britanie care se adresează doar cadrelor medicale, medicilor și terapeutilor, 'TO BABY AND BEYOND ACADEMY '' și prin aceasta specializare face parte din Asociatia Terapeuților Complementari din Europa.

Mai multe despre Mirela în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga pentru mine este ca un DAR DIVIN adus sănătății umanității la care toți avem acces indiferent de religie, varstă, sex sau naționalitate.

Faptul că am lucrat ca asistent cu sute de pacienți în terapie intesivă, m-a ajutat să observ cum bolile și afecțiunile încolțesc mai întai în psihicul și mintea omului, ca ulterior să producă dezechilibre majore in componentele sistemice, morfologice si  fiziologice ale corpului fizic.

Yoga nu este pentru corp, este pentru minte!

Image
Mirela-buzilă-instructor-hatha-yoga

Am observat pe propriul psihic sau ajutând anumiți pacienți cum o tehnica respiratorie conștientă reglează pulsul, bătăile inimii și tensiunea, relaxează psihicul și mentalul, ca mai apoi funcțiile vitale să capete o noua energie benefică vindecării și autovidecarii.

Dintr-o mare pasiune, din respect si dragoste de om si umanitate, am devenit profesionist in acest domeniu, iar astăzi dau o mană de ajutor spre vindecarea oamenilor. Acum 7 ani am deschis la București un centru de relaxare și reconectare prin terapia yoga, Centrul Magic Life. De 4 ani m-am mutat la Cluj și initiez clase cu mame si bebeluși, clase de yoga pentru incepatori, momentan in regim online datorita pandemiei.

Pe perioada izolarii pandemiei am initiat un grup de suport cu tehnici de supravietuire din yoga pentru cei care sufereau de anxietati, depresii, atacuri de panica etc, un  program saptamanal numit Autovindecare Feminină.

Yoga pentru mine înseamnă stil de viată sanatos, medicină prevențională , uniunea cu sufletul meu, cu natura inconjuratoare, cu sufletul oamenilor și cu toată creația .

Yoga pentru mine inseamnă determinare, curaj, voință, încredere,  disciplină, onoare, demnitate, onestitate, integritate. Chiar nu te poți apuca să faci yoga daca nu iubești aceste forțe energetice.

Yoga mi-a schimbat mintea. Mintea aceea plină de angoase, frici, limitări si credințe false, intr-una nouă, fresh, proaspată ,luminoasă, deschisă spre a vedea in interiorul meu si al altora acel sambure al  adevarului și al divinitătii . Yoga este distinsa doamna care mi-a stat alaturi  la bine si la greu, in mod necondiționat cu toate instrumentele ei de vindecare !

Datorită ei pot astazi să am curajul să inițiez, să muncesc cu bucurie,  să creez și să fac atâtea lucruri, iar cei din jurul meu să nu priceapă cum pot să mă exprim atat de vitală, vioaie și energică.

Yoga iți dă aceasta puterea entuziasmului și fascinație în fața  provocărilor vieții !

Image
Mirela-Buzilă-instructor-hatha-yoga

YOGA MEA, asa o numesc, ESTE  DETOX-UL  MINȚII,  IZVORUL DE UNDE CURGE ENERGIA  CREATIVĂ A SĂNĂTĂȚII, SPAȚIUL SACRU DE UNDE SE NAșTE INSPIRAȚIA , IAR IMAGINAȚIA  INVOLUNTARĂ  A SPIRITULUI UMAN DEVINE UNA  VOLUNTARA , LOGICĂ ȘI RATIONALĂ.

De la 27 de ani practic Hata Yoga zi de zi, timp de 15-30 de minute. Atunci cand imi permite timpul practic si două ore incontinuu, adică aplic laolaltă toate instrumentele de supravietuire din yoga, cele menționate mai sus.  Practic hata yoga, meditatii, respirații conștiente mai ales atunci cand simt ca pot ajunge debusolată, angoasată, obosită si epuizată, sau am anumite simptome care pot crea  in mintea mea boala: ganduri negative, frici, temeri, convingeri limitative, insotite de dureri de spate, palpitatii, dureri de cap , ameteală, vertij etc...

Yoga se practica mai ales atunci cănd NU ești in forma cea mai buna psihică, emoțională și fizică.

Yoga dă energie vitală, yoga nu este un sport, este o terapie complementară  prevențională a multor boli și afecțiuni psihice, o modalitate de a ține boala departe de corp.

Cercetarile asupra acestui domeniu vast au descoperit eficiența practicării YOGA asupra stării de sănătate a psihicului ți creierului uman.

În anii 1979-2008, în lucrarea ''Yoga și copiii'', autori Birde GS, Yeh Gy Waine PM, Phillips RS, David RB, Gardiner P, au facut studii clinice despre metodologia yoga în pediatrie și au demonstrat că, practica yoga aduce mari îmbunătățiri de vindecare  asupra sistemului cardiorespirator, a sănătății mentale, a tulburarilor psihice, sindromul colonului iritabil si asupra nașterii și îngrijirii postnatale.

Citește și: Sesame Street - respirația abdominală și tehnici de calmare pentru copii

În SUA, Canada, Marea Britanie, Germania s-a implementat în curiculla scolară un program de practici yoghine de respirație, ascultare atentă, focus, coordonare musculară, reflectare, meditație, având ca scop reducerea anxietății, a conflictelor și a tulburarilor de atenție.

Astfel s-a redus masiv agresivitatea în școli și a scazut frica și anxietatea elevilor înaintea examenelor școlare, a crescut disciplina în școli și a crescut stima și încrederea în sine a copiilor.

GURUKULA EDUCATIONS SISTEM-GES, este cel mai vechi sistem de educație indiană cu tehnici respiratorii care calmează mintea și posturi yoga care echilibreaza sistemul neuro-muscular.

Cei care au urmat aceasta școala GES, s-a constatat că sunt mult mai adaptabili în societate, mai compasivi, mai empatici, au claritate  mentală și calm în gandire, abilități cognitive mult mai dezvoltate, un nivel al IQ -ului foarte dezvoltat, memorie mai buna, rezultate academice crescute, echilibru mental, iar rezistenta in fata bolilor si imunitatea organismului foarte ridicată.

Am practicat yoga sportivă până la varsta de 40 de ani, până în momentul în care am ''adunat'' trei operații chirurgicale pe abdomen  și care nu îmi mai permit să fac anumite exerciții de forță musculară care pun presiune pe zona sensibilizată.

Practic mult asanele sau exercițiile posturale pentru întărirea și întreținerea musculaturii coloanei vertebrale și exercițiile respiratorii pentru vitalitate, luciditate și claritate mentală.

Ca sa previi bolile psihosomatice , dar și să inveti sa traiesti cu trecutul dureros  sunt suficiente anumite exerciții respiratorii si posturale din hata yoga , pe acestea le predau la cursurile mele.

citește și: Asane pentru sănătatea coloanei vertebrale – Partea VI – Puntea de legătură între cer și pământ

O coloană vertebrală dreaptă crează un destin drept, este motto-ul meu preferat.

Practic meditația în mai multe ipostaze ale ei. Mediația pentru somn odihnitor și calmarea minții, meditația pentru a descoperi idei inovatoare, meditația de a aduce in plan fizic imaginatia involuntară , a-i da contur si aplicabilitate a creatiei voluntare,  mediația pentru echilbrarea si revitalizarea  centrilor energetici, meditația de focus si concentrare, meditația ca forma de acțiune in viața. Practic, esența meditatiei există în viețile noastre de zi cu zi.  

Biblioteca mea contine cartile  multor maestrii. De la cei orientali, ca Yog Ramacharaka , Patanjali, Mantak Chia, Dr. Amit Goswami ,B.K.S. Iyengar,  S. Yesudian, pana la scriitori romani Alexandru Dobos, Mircea Eliade si Nicolae Constantin Tufoi, prima mea carte de referință si care m-a motivat acum 26 de ani  in urma să incep practica yoga.

Image
Mirela-Buzilă-instructor-hatha-yoga

Revelatoare documente pentru a intelge cum funcționează, structurează si colaborează  mintea si corpul uman în lumina acestor instrumente sunt cărțile cu  studii si cercetări ale savantilor din  domeniul psihiatriei, fizicii cuantice, neurostiinta, neuroplastcitatea creierului ,neurofiziologie, epigenezei B.Van Der Kolk , Grag Braden, Dr. Joe Dispenza, Dr. Bruce Lipton si mulți alții.

YOGA - O DRAGOSTE NECONDIȚIONATĂ CARE  ȘTIU  CA  NU O SĂ MĂ TRADEZE NICIODATĂ.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook