Impactul benefic al lunii pline din 31 ian 2018 asupra practicii yoga Skip to main content
Impactul benefic al lunii pline din 31 ian 2018 asupra practicii yoga

Luna plina din noaptea de 31 ianuarie 2018 reprezinta, potrivit informatiilor furnizate de NASA, un fenomen astronomic extrem de deosebit. Dimensiunile lunii vor parea mai mari cu 14% in noaptea dintre 31 ianuarie si 1 februarie, iar luminozitatea lunii va fi cu 30% mai intensa, asta pentru ca luna se va apropia de Pamant – acest lucru nu s-a mai intamplat de 150 de ani. Ora la care luna plina se va ivi pe cer pe 31 ianuarie este 15:27.

Impactul acestui fenomen este si de natura energetica subtila, iar daca practici yoga ai putea folosi acest moment in beneficiul practicii. Energiile lunare afecteaza modul si directia in care apa si energiile circula pe pamant.

Citeste: CUM SA ITI SPORESTI INTUITIA

Purnima, adica noaptea cu luna plina, este noaptea in care prana si sangele din organismul uman, isi schimba directia intrucat vibratia energetica se schimba din cauza lunii. Actiunea lunii asupra apei, deci si asupra sangelui din organism, determina stimularea circulatiei sanguine la nivelul creierului – asta inseamna ca se intensifica starea ta mentala.

Pe vremuri, unele persoane erau denumite lunatice intrucat in noptile cu luna plina adoptau un comportament inadecvat. Asta pentru ca luna plina intensifica orice traire, fie ea negativa sau pozitiva. Asadar, daca exista un dezechilibru mental, luna plina nu va face altceva decat sa il intensifice. Pe de alta parte, daca starea mentala este una echilibrata, atunci vibratia lunii o va intensifica. De aceea, in noaptea lunii pline, sunt recomandate meditatia si relaxarea intrucat acestea vor fi mai intense, gradul de constientizare fiind sporit de energiile lunii.

Pentru sporirea constiintei de sine se recomanda si postul negru in perioada lunii pline. Astfel, toata energia va fi conservata pentru a putea fi folosita in timpul meditatiei.

In unele practici yoga, in zilele cu luna plina si luna noua nu se practica yoga.

Poate ca modul in care luna influenteaza tot ce se petrece pe pamant nu este atat de evident, insa daca ne uitam la efectele pe care le are asupra oceanelor, ne dam seama ca vibratia sa este extrem de puternica.  Acelasi efect pe care il are asupra apelor oceanelor, il are vibratia lunii si asupra sistemului nostru circulator.

Citeste: CE ESTE SANKALPA: SEMNIFICATIE SI ROL

Luna plina reprezinta prilejul ideal pentru autovindecare in cazul persoanelor care sufera de anumite afectiuni. Autosugestia combinata cu meditatia si cu vibratiile lunii pot avea efecte terapeutice asupra trupului si mintii. De asemenea, luna plina reprezinta si prilejul ideal pentru a incepe o noua etapa in viata. Asadar, daca iti doresti de mult sa faci o schimbare in viata ta, acum e momentul oportun.

Nu iti irosi energia in perioada lunii pline avand conflicte, ci incearca sa intri cat mai putin in contact cu cei din jur. Aceasta perioada este ideala pentru introspectie. 

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook