3 mantre des folosite la cursurile de yoga si semnificatia acestora Skip to main content
3 mantre des folosite la cursurile de yoga si semnificatia acestora

Incantarea mantrelor are o incarcatura energetica aparte, cuvintele sacre repetate avand rolul de a linisti mintea, de a instaura pacea mentala si totodata de a facilita experientele spirituale.

Citeste: MEDITATIA CU MANTRA OM – CUM SE PRACTICA SI CE EFECTE ARE

Mantrele sunt adresate, in general, divinitatii sau unei forte mistice. In timpul claselor de yoga, mantrele sunt incantate cu scopul de a elimina distractiile mentale si de a ajuta practicantul sa se concentreze asupra meditatiei.

Iata ce semnificatie au 3 mantre adesea folosite de catre instructorii de yoga in timpul cursurilor:

Hari Om – in traducere libera inseamna “a indeparta”. In esenta insa, Hari Om sunt silabele sacre care contin vibratia Universului. Aceasta este o mantra puternica, care are rolul de a sterge suferinta, fiind extrem de benefica persoanelor depresive sau anxioase. Hari era numele lui Vishnu, care avea puterea de a face problemele, durerile si karma negativa sa dispara. Din punct de vedere energetic, Hari Om activeaza toate cele 7 chakre principale.

Asculta mantra aici.

Citeste: 5 mantre puternice si semnificatia acestora

Gayatri Mantra – in textele vedice, Gayatri era mama vedelor. Mantra Gayatri este dedicata lui Savitur, zeul soarelui, care permite celui care incanteaza mantra sa gaseasca intelepciunea si, intr-un final, iluminarea. Soarele semnifica divinitatea si are scopul de a ilumina sinele fiecaruia. Totodata, mantra poate fi folosita si pe post de expresie de gratitudine, atat fata de sine, cat si fata de lumina eterna a soarelui.

Asculta Gayatri Mantra aici.

Om Shanti – shanti inseamna, in sanscrita, pace. Atunci cand este repetata de 3 ori, aceasta mantra induce pacea mentala, dar si la nivelul corpului. Om face referire la aum – vibratia universului. Aceasta mantra este adesea folosita in cadrul ceremoniilor budiste si hinduse, fiind o metoda de a ura altora pace divina si liniste mentala. Inainte de meditatie, aceasta mantra pregateste mintea pentru concentrare maxima.

Asculta mantra aici.

Comenteaza cu Facebook