Interviu Monica Filip: „Este incredibil sa ai ca meserie propria pasiune” Skip to main content
Interviu Monica Filip: „Este incredibil sa ai ca meserie propria pasiune”

Monica Filip a lucrat in sistemul corporatist multi ani. A descoperit yoga in timpul sarcinii, iar practica i-a schimbat modul de trai, sustinand-o pe toate planurile. A inceput astfel o noua viata, ca mama si ca profesie. A calatorit in India, unde s-a acreditat ca instructor yoga. A imbinat maternitatea cu profesia, iar astazi este inclusiv Kids Yoga teacher. Aflati mai multe despre Monica din interviul pe care l-a oferit exclusiv pentru cititorii Yogasat.

monica filip 1

Sunt o fost corporatista, care a lucrat in vanzari peste 13 ani. Calatoria mea yoga a inceput in timpul maternitatii, descoperind-o ca pe o forma extraordinara de reconectare autentica cu sinele, de linistire a mintii, de eliminare a durerilor de spate si a stresului.

Echilibrul a aparut pe toate planurile, postura spatelui s-a imbunatatit, yoga aducand mereu un plus de buna dispozitie si relaxare. Cel mai interesant aspect este dobandirea unei flexibilitati a mintii. Inveti sa fii mai obiectiv, vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva, iar asta imbunatateste orice situatie.

In maternitate, am simtit ca imi doresc sa am mai mult timp pentru copilul meu si nu ma mai vedeam plecata la un birou cate 8-10 ore pe zi. Desi nu stiam ce voi face, simteam ca am un har nedescoperit.

CITESTE INTERVIU ALEXANDRA CONAC – DE LA SPECIALIST ÎN VÂNZĂRI&MARKETING, LA INSTRUCTOR DE YOGA

Doua clase de yoga pe saptamana nu au mai fost suficiente pentru mine, dorindu-mi sa invat cat mai multe despre aceasta stiinta. Am plecat astfel in India, la una dintre cele mai renumite scoli de yoga. In anul 2016, am absolvit 200 HR Yoga Teacher Training in capitala mondiala Yoga - Rishikesh, India, in urma caruia am devenit profesor acreditat US Yoga Alliance pe multiple stiluri yoga.

Apoi mi-am implinit dorinta sa le pot preda yoga si copiilor, ca si Kids Yoga Teacher. Weekend-urile le petrec impreuna cu familii cu copii (impreuna cu copilul meu), creand astfel timp de calitate si conexiune mai buna in familii, relatii mai relaxate si sanatate prin joaca yoga.

monica filip 2

Ca profesor de yoga, am bucuria sa practic de cateva ori pe zi, aproape zilnic. Este incredibil sa ai ca meserie propria pasiune. Entuziasmul de a impartasi cu oamenii starea de bine creeaza un schimb de energie foarte frumoasa, de ambele parti.

Pentru mine, yoga inseamna sa fii bland cu tine insuti, sa fii umil si impacat, pentru a putea fi capabil sa aduci linistea si in relatiile cu ceilalti. Yoga este acel timp petrecut cu tine, oriunde te-ai afla, in care privesti in interiorul tau, intelegi ceea ce simti si inveti sa traiesti in armonie cu tine, indiferent de fluctuatiile vietii.

Yoga nu se practica doar pe salteaua de yoga.  Sa alegi sa gandesti pozitiv, sa fii recunoscator pentru ceea ce se intampla in viata ta in fiecare moment, sa iti tratezi corpul cu hrana sanatoasa si mintea cu ganduri blande, a fi empatic si a constientiza ca ne dorim cu totii sa fim fericiti si ca suntem impreuna in aceasta lume, este o practica yoga.

CITESTE INTERVIU OANA CUZINO: "INTERESUL MEU PENTRU YOGA A CRESCUT PE MĂSURĂ CE AM PRACTICAT-O"

Traim intr-o societate in care stresul si competitia apasa greu pe umerii tuturor, iar yoga este una din putinele activitati non-competitive. Este dovedit faptul ca in tarile cu deschidere catre aceasta cultura, in care meditatia si yoga sunt introduse inclusiv in gradinite si inchisori, rezultatele sunt uimitoare, rata agresiunilor scazand la zero! De ce? Pentru ca yoga are capacitatea sa reduca stresul, atat de puternic si greu de gestionat de catre copii, eliminand sentimente de furie si agresiune, aducand compasiunea si echilibrul.

monica filip 3

La noi, lucrurile incep sa se miste frumos in acest sens si ma bucur sa aduc yoga oamenilor si la locul de munca, multe corporatii alegand yoga pentru angajatii lor, fiind mult mai relaxati si productivi.

Yoga este o stiinta si trebuie pastrata ca atare. A respira constient face parte din ceea ce inseamna yoga, si doar asa se obtin beneficiile aduse de peste 5000 de ani. Yoga ne ajuta sa traim in prezent, si ne aduce mai aproape de cine suntem.

Trebuie doar sa invatam sa renuntam la opinii, la pareri despre ceea ce crede lumea ca suntem sau ce ni s-a spus ca suntem, pentru a ne putea gasi cu-adevarat. Aceasta cale nu este pentru toata lumea, dar daca iti doresti sa gasesti drumul catre adevar, este singura cale.

Interviu realizat de Livia Bonarov
Sursa foto: Instagram (yoga_by_monica_filip)
Facebook: Yoga by Monica Filip

Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

Comenteaza cu Facebook